Yeşilçam'ın sert bakışlı delikanlısıydı! Meğer oğlu da Kurtuluş Osman dizisindeymiş

Hayati Hamzaoğlu pek çok insan tarafından Yeşilçam'ın sert bakışlı delikanlısı olarak hatırlanıyor.

Yeşilçam'ın efsanevi isimleri arasında gösterilen Hayati Hamzaoğlu; Çöl Kartalı, Aynalı Tahir, Malkoçoğlu Kurt Bey dahil olmak üzere birçok farklı yapımda kameraların karşısına çıktı.

YEŞİLÇAM'IN SERT BAKIŞLI DELİKANLISIYDI

Yeşilçam'ın sert bakışlı delikanlısı olarak da hatırlanabilen Hayati Hamzaoğlu, Türk halkı tarafından sevilen isimler arasında yer alıyor. Öte yandan Yeşilçam'ın usta ismi, yakalandığı akciğer kanseri sebebi ile henüz 67 yaşındayken hayatını kaybetti.

OĞLU KURTULUŞ OSMAN DİZİSİNDEYMİŞ

Hayati Hamzaoğlu, Yeşilçam'ın unutulmaz isimleri arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra oğlu da Kurtuluş Osman dizisindeymiş. Hayati Hamzaoğlu'nun oğlu, Deniz Hamzaoğlu.

Deniz Hamzaoğlu, Kurtuluş Osman dahil olmak üzere birçok farklı projede rol aldı. Peki, Deniz Hamzaoğlu kimdir? ve Kurtuluş Osman dizisinde hangi karakteri canlandırdı?

DENİZ HAMZAOĞLU KİMDİR?

Yeşilçam'ın efsanevi ismi Hayati Hamzaoğlu'nun oğlu Deniz Hamzaoğlu, Kurtuluş Osman dahil olmak üzere birçok farklı projede bulundu. Ayrıca ünlü isim, Kurtuluş Osman dizisinde Bayındır Bey karakterine hayat verdi. Peki, Deniz Hamzaoğlu kimdir?

Deniz Hamzaoğlu, 1979 yılında İstanbul'da doğdu.

İlk ve ortaöğrenimi Yalova'da tamamlayan ünlü isim, sırası ile Anadolu Üniversitesi Kamu Yöntemi, İstanbul Üniversitesi Arkeoloji, Konya Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon ve Sinema bölümlerinde eğitim gördü.

2002 senesinde Konya Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü kazanan Deniz Hamzaoğlu, mezun olmasının ardından aynı üniversitede Rejisörlük Bölümünde yüksek lisansını tamamladı.

Deniz Hamzaoğlu; Konya Devlet Tiyatrosu, Antalya Devlet Tiyatrosu ve Antalya Şehir Tiyatrosu'nda hem oyuncu hem de reji asistanı olarak görev aldı.

Antalya Şehir Tiyatrosu'ndan ayrılmasının ardından Deniz Hamzaoğlu İstanbul'a yerleşti. Pek çok tiyatroda oyuncu, rejisör ve sanat yönetmeni olarak çalışan ünlü isim, ulusal ve uluslararası festivallere yönetmen ve oyuncu olarak da katıldı.

Kurtuluş Osman dizisinde Bayındır Bey karakterini canlandıran Deniz Hamzaoğlu; Tatlı Küçük Yalancılar, Aile Arasında ve Kırmızı oda dahil olmak üzere pek çok farklı projede rol aldı.

YORUM YAP
YORUMLAR