Ünlülerden küstahlığa Türk bayraklı tepki!

Ünlü isimler, Çeşme'deki konserini Atatürk posteri olduğu için iptal eden Yunanlı şarkıcı Despina Vandi'nin sosyal medyasını Türk bayraklarıyla donattı.

Yunan şarkıcı Despina Vandi'nin Çeşme'de vereceği konser, sahnedeki Türk bayrağı ve Atatürk posterinin indirilmesini talep etmesi nedeniyle iptal edildi. Eğitim yararına düzenlenen gecede Vandi'nin böyle bir talepte bulunması Türkiye'yi ayağı kaldırdı. Sanat dünyasının ünlü isimleri Deniz Seki ve Ceylan Çapa, tepkilerini Yunan şarkıcının Instagram hesabındaki fotoğraflarına Türk bayrağı emojisi koyarak gösterdi. Şarkıcı Aydilge ise sosyal medyadan sitemde bulundu. Ekibiyle gönüllü olarak sahne alabileceğini belirten Aydilge, "Ben ve orkestram sahneye karşılık beklemeden çıkmaya hazırız. Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet ettiği gençler için Türk sanatçılar yeter" dedi. Türk Eğitim Vakfı yardım gecesinde yaşananlara ilişkin açıklama yaptı.

İLKELERİMİZ DEĞİŞTİRİLEMEZ

Açıklamada "Düzenlenen etkinliklerde Türk bayrağımızı, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vakfımızın posterini aynı düzende ve titizlikle sergiliyoruz. Despina Vandi bu konudaki değiştirilemez hassasiyetimiz sebebiyle konserde sahne almayacağını tarafımıza bildirdi. Bu kararın ardından iki komşu ülkenin sanatının icra edildiği güzel bir gece olmasını hayal ettiğimiz konserimizde yaşananlardan dolayı üzgünüz" denildi.

ŞARKICIDAN 'SİYASİ' ÇIKIŞ

Tartışmalar sürerken Despina Vandi, sosyal medyadan açıklama yaptı: "Türk Eğitim Vakfı'nın tek taraflı olarak etkinliğin 'konser' olma niteliğini değiştirmeye karar veren, etkinliğe yasaklanmış ve mutabık kalınmamış siyasi bir anlam yükleyen kusuru nedeniyle, katılmamın mümkün olmadığını bildiririm" dedi.

YORUM YAP
YORUMLAR