Bergen'e kezzap attı, bıçaklamak istedi, sonunda kurşunladı. Kim bu Halis Serbes ?

Şarkıcı Bergen'in 1982 ile 1989 yılları arasında yaşadığı acı olayların benzerleri ne yazık ki bugün de bazı kadınların yaşamında tekrarlanıyor. Peki, arabesk yıldız Bergen'e hayatı zindan eden Halis Serbes kimdi?

Bergen daha sonra evleneceği Halis Serbest ile Adana'da çalıştığı gece kulübünde tanıştı ve 1982 yılında evlendi. Serbest ticaret yapan Halis Serbes, Bergen'i sahnede tanımıştı ama sahneye çıkıp şarkı söylemesini istemiyor, içip içip kadıncağıza zulm ediyordu.

Bergen ile Halis Serbes'in nikahından...

Kocasından şiddet görmeye dayanamayan Bergen, birçok kez eşinden kaçtı.

Ekim 1982’de İzmir‘de çalışırken sahnede kocasının azmettirmesiyle yüzüne kezzap atıldı.

31 Ekim 1982’de İzmir Alsancak’daki New York Gece Kulübünde çalıştığı sırada kocası tarafından yüzüne attırılan bir kova dolusu kezzap sonucu iki gözünü de kaybetti.

Vücudun büyük bir kısmı da yandı. Daha sonra sol gözü görme yetisi kazandı. Sağ gözünün hasarı yüzünden saçlarını sağ gözünün üzerine atmasıyla, bazense güneş gözlüğüyle olan imajıyla akıllarda kaldı.

Şarkılarıyla halk tarafından çok beğenilen Bergen, 1987 yılında konser için gittiği Adana’da uğradığı bıçaklı saldırıdan son anda kurtuldu. Bir dönem sahneye de çıkmayı bıraktı.

Nisan 1989’da kocasından da resmen boşandı. Saldırıyı yaptıran Halil Serbes iki aylık firardan sonra yakalanıp tutuklanarak İzmir Buca kapalı Cezaevine konuldu.

Haziran 1989’da sahnelere tekrar çıkmaya başladı. Bu arada “Yıllar Affetmez” adlı albümünü yaptı.

Albümün tanıtım turnelerinde Adana Pozantı’dayken 14 Ağustos 1989 tarihinde boşandığı eşi Halis Serbes tarafından kurşunlanarak 30 yaşında öldürüldü. Memleketi Mersin‘de toprağa verildi. Halis Serbes ise bir süre cezaevinde yattıktan sonra serbes kaldı.

YORUM YAP
YORUMLAR