ASKERE GİDEN KOCASINI 300 ERKEKLE ALDATAN SARIYERLİ ÖĞRETMEN, MAHKEMENİN VERDİĞİ BOŞANMA KARARINA İTİRAZ ETTİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ Y.Ç'Yİ DAVA EDEN KOCASI, EŞİNİ HEM BOŞAMIŞ HEM DE 15 BİN LİRA TAZMİNATA MAHKUM ETMİŞTİ. KADIN KARARA İTİRAZ ETTİ. YARGITAY'IN KARARI İSE BUGÜN BELLİ OLDU.

Şebnem Berrak A.” takma ismiyle kaleme aldığı 'Çıplak tenimin hafızası' kitabında askerdeki eşini 300 erkekle aldattığını iddia eden İngilizce öğretmeni Y.Ç.'nin temyiz ettiği boşanma davası Yargıtay tarafından onandı.
Mahkemece 15 bin TL tazminat ödemesine karar verilen Y.Ç., kocasından izin almadan kitap yazmasının 'sadakatsiz davranış' olarak kabul edilemeyeceğini belirterek karara itiraz etmişti.
“Çıplak Teminim Hafızası” isimli kitabında eşini 300 erkekle aldattığını anlatan Şebnem Berrak A.'nın Sarıyer'deki bir ilköğretim okulunda İngilizce öğretmenliği yapan Y.Ç. olduğunun ortaya çıkmasının ardından, askerdeki eşi A.Ç.Y., avukatı aracılığıyla mahkemeye başvuruda bulunarak boşanma davası açmıştı.
"TANIŞTIĞIMIZDA TÜRBANLIYDI"
Elektronik mühendisi A.Ç.Y., mahkemeye yaptığı başvuruda 2002 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde okurken tanıştıklarını belirterek, o dönem cemaat evlerinden birinde kalan türbanlı eşinin evlendikten sonra çok değiştiğini kaydetmişti. Sık sık internetten erkeklerle 'chat' yapan eşiyle bu konuda tartıştıklarını belirten A.Ç.Y., sık sık bu nedenle kavga ettiklerini bir kavgalarında ise bıçak ve şişe ile üzerine yürüdüğünü öne sürmüştü.
A.Ç.Y., açtığı davada 20 bin TL maddi, 100 bin TL manevi tazminat ile oğlu M.Y.'nin velayetinin de kendisine verilmesini talep etmişti.
"SABAHLARA KADAR BİLGİSAYAR OYNUYORDU"
İsminin deşifre olmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hakkında soruşturma başlatılarak açığa alınan ancak daha sonra görevine iade edilen İngilizce öğretmeni Y.Ç. ise eşinin bu atağına 130 bin TL tazminat talepli karşı dava ile yanıt vermişti.
Genç kadın, asıl kusurlu olan kişinin kendisi ve çocuğuyla ilgilenmeyerek sabahlara kadar bilgisayarda oyun oynayan kocası olduğunu iddia etmişti.
Y.Ç., ayrıca o dönemde askere giden kocasından kalan borçları ödemek için böyle bir yönteme başvurduğunu belirterek, kitabın gereğinden fazla abartıldığını, zaten böyle bir tepki almaktan korktuğu için takma isim kullandığını belirtmişti.
KİTAP YAZAN EŞ 'AĞIR' KUSURLU
İkilinin boşanma davasının karar duruşması 2010 yılında sonuçlandı. Mahkeme, yapılan yargılama sonucunda her iki tarafı da kusurlu buldu.
Ancak karşı davalı olan Y.Ç.'nin 'kitap yazması' nedeniyle daha 'ağır kusurlu' bulan mahkeme kocasına 15 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.
Mahkeme, tarafların boşanmasına, oğulları M.Y.'nin velayetinin anneye verilmesine ve davacı A.Ç.Y.'nin ayda 600 TL yoksulluk nafakası ödemesine karar verdi.
YARGITAY, KOCAYI HAKLI BULDU
Sonuçtan memnun kalmayan Y.Ç., avukatı Atilla Karahan aracılığıyla kararı temyiz etti. Y.Ç., sırf kitap yazmış olması nedeniyle 15 bin TL tazminat ödemesine karar verildiğini, "Davacı, eşini defalarca darp eden, sürekli küfreden, evine bakmayıp, gece gündüz bilgisayar oynarken, geçimine katkı sağlamak için sadece kitap yazmamın daha ağır kusurlu sayılması anlaşılamaz. Kitap yazılması ancak 3'üncü dünya ülkelerinde kusur sayılabilir. Avrupa'da kitap yazan insanlar ayrıcalıklı özel insanlardır." diyerek tazminat yönünden kararın bozulmasını talep etti.
Ancak Yargıtay Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını onayarak davalı Y.Ç.'nin davacı kocasına 15 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

 

YORUM YAP
YORUMLAR