Yaz ayından Sonbahar'a geçerken kendimizi nasıl korumalıyız?

Soğuk algınlığı yılın üç mevsiminde de başımıza dert olan, bizi bitkin hissettiren bir hastalıktır.

İlkbahar, sonbahar ve kış aylarında balgam, grip, nezle gibi hastalıklar hepimizin derdi olur. Burun tıkanıklığı, baş ağrısı, burun akıntısı, halsizlik, boğaz ağrısı başlıca soğuk algınlığı belirtileridir. Bu tip hastalıklara yakalanmamak için elimizden geleni yaparız. Sadece biz değil, çocuklarımız, yakınlarımız da bu tip hastalıklara yakalanmasın isteriz. Hele ki çocuklar dışarıda, okulda koşturarak oyun oynar, terleyip terlemediğine dikkat etmez. Biz ise öncelikle terlememeye, rüzgarda kalmamaya dikkat eder, aynı zamanda yediklerimize de dikkat ederek bu rahatsızlığa yakalanmamaya çalışırız. Kendimiz gibi çocukları da korumaya ve gözetmeye çalışırız.

Tüm bu rahatsızlıklar için çeşitli bitkisel çözüm yolları ararız. İlaçlar almak, ağrı kesiciler içmek yerine doğal yollarla tedavi, hem bizi hastalıklardan korur, hem de hastalandığımızda vücudumuza herhangi bir yan etki yapmadan iyileşmemizi sağlar. Meyveler başta olmak üzere, tükettiğimiz sebzeler de grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmamaya yardım eder. Tükettiğimiz meyve ve sebzelerle, vücudumuza aldığımız vitaminlerle kendimizi bir parça da olsa korumuş oluruz. Yazımızda “soğuk algınlığı tedavisi için neler yapmalıyız” bunlardan bahsedeceğiz, umarız bu sonbahar günlerini soğuk algınlığına yakalanmadan atlatmanıza yardımcı olabiliriz.

SOĞUK ALGINLIĞI TEDAVİSİ İÇİN NE YAPILMALIDIR?

Bu rahatsızlıktan korunmak ve soğuk algınlığı tedavisi için öncelikle giydiklerimize dikkat etmeli, soğuk hava esintisine maruz kalmamalıyız. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında havalar bir sıcak bir soğuk olduğu için hastalıklara yakalanmak daha kolaydır. Eğer siz de güçten düşmemek, kendinizi bitkin hissetmemek istiyorsanız soğuk algınlığına karşı önlem almalısınız. Soğuk algınlığı tedavisi için bir takım sebze ve meyveler size çok yardımcı olacaktır.

SOĞUK ALGINLIĞI BİTKİSEL TEDAVİSİ NASIL OLMALIDIR?

soğuk algınlığı bitkisel tedavisiÖncelikle ara ara içeceğiniz bitki çayları hem boğazınızı yumuşatacak, hem de size vitamin sağlayacaktır. Ayrıca adaçayı, papatya çayı, ıhlamur çayı gibi içecekler içindeki etken maddeleri sayesinde vücudunuzun bitkin düşmesini de engeller. Bitki çaylarından sonra yemeklerinizle beraber tüketeceğiniz salatalarınıza ekleyeceğiniz soğan ve sarımsaklar da soğuk algınlığı için sağlığınızı koruyacaktır. Soğan ve sarımsak başlıca sağlık dostudur ve sağlığınızı birçok hastalığa karşı korur. Biber, içindeki C vitamini sayesinde soğuk algınlığına karşı sizi koruyan diğer bir bitkidir.

Bitkisel Sabunlar
Soğuk algınlığı için iki üç diş sarımsak ezerek, iki yemek kaşığı bal ve yarım turp rendelenerek karıştırılarak yenir. Ayrıca bir bardak sütün içine bir çay kaşığı karabiber ve iki çay kaşığı bal eklenip içilirse soğuk algınlığı tedavisi için büyük fayda sağlar. Siz de bu soğuk kış günlerini hastalıklar olmadan atlatmak istiyorsanız bu şifalı bitkilerden ve şifalı çaylardan tüketmelisiniz. Ayrıca çocuklarınıza da bu şifalı çaylardan içirerek ve çocuğunuzu da nezle, grip gibi hastalıklardan koruyun.

 

YORUM YAP
YORUMLAR