Yarım Yağlı Süt İçmek Kilo Verdiriyor!

Diyetisyen Gizem Şeber, "Rejim yapıp kilo veremiyorsanız, bir de ne içip ne içmediğinize dikkat edin" dedi. İşte Şeber'den tüyolar...

Kilo vermeye çalışırken yedikleriniz kadar içtikleriniz de önemli. Su ve kahve metabolizmayı hızlandırırken, yarım yağlı süt içmek göbeği eritiyor. Diyet yapanların aklına takılan sorulardan biri de içeceklerin kalorisidir. Sıvı besinlerin göründükleri kadar masum olmadıklarını söyleyen Diyetisyen Gizem Şeber, "Rejim yapıp kilo veremiyorsanız, bir de ne içip ne içmediğinize dikkat edin" dedi. İşte Şeber'den tüyolar...

Sebze Suları

sebze suyu ile ilgili görsel sonucu

Kalorisi düşük ve tokluk hissetmeye yardımcı sebze suları, diyet yapanlar için ideal. Vitamin, mineralden ve antioksidanlardan zengindir. Ancak hipertansiyon hastalarının dikkatli tüketmesi gerekir. 

Yarım Yağlı Süt

süt ile ilgili görsel sonucu

İçerdiği protein ile tokluk hissi sağlar ve metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Kalsiyum mineralinin düzenli alınmasının özellikle göbek çevresinde yağlanmanın düşmanı olduğu bilinmektedir. Günde 2 bardak süt tüketimi kemik sağlığı için gerekli ve aynı zamanda zayıflamaya yardımcıdır. 

Yeşil Çay

yeşil çay ile ilgili görsel sonucu

İçerdiği kateşin maddesi, yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı olur ve yaşlanmayı geciktirir. Antioksidan içeriği ile kansere karşı koruma sağlar. Günde 2 kupa tüketilmesi sağlıklı. 

Kremalı Kahveler

İçerdiği krema oranına ve kahvenin boyutuna göre bir hamburger kadar kalori içerebilir. Gizli kalori bombası olan bu tür içecekler küçük boy seçilmeli ve ara öğün yerine tüketilmeli. 

kremalı kahve ile ilgili görsel sonucu

Meyve Çayları

meyve çayı ile ilgili görsel sonucu

İştahı azaltır. Kalorisi azdır. Diyette yer almasında bir sakınca yoktur. Su içemeyenler için su yerine geçecek sağlıklı bir alternatif olabilir. 

Filtre Kahve

Günde 1 kupa kahve, konsantrasyonu güçlendirir ve metabolizmayı hızlandırır. Şeker ve kanser hastalıklarına karşı koruma sağlar. Hipertansiyon ve yüksek kolesterol hastaları günde 1 kupadan fazla içmemeli. 

kupa kahve ile ilgili görsel sonucu

Su

su ile ilgili görsel sonucu

Uzun süre tok hissetmemizin yanı sıra metabolizmamızı hızlandırır. Kabızlık sorununun en önemli önleyicilerinden olan su, vücudumuzun ödem atmasını, kan dolaşımının düzgün olmasını da sağlar. Tüm bu olumlu etkilerinin yanı sıra zayıflama esnasında vücutta yıkılan ve zararlı etkisi olabilecek öğelerin vücuttan uzaklaştırır. 

YORUM YAP
YORUMLAR