YAPIMCIDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA: O RTÜK ÜYESİNİN SÖZLERİ MANİDAR!

SEDA SAYAN'IN YAPIMCISI TOLGA TUNABOYLU, RTÜK BAŞKANI'NI İTHAM EDEN ÜYENİN, PROGRAM KANAL D'DEYKEN RTÜK''E KARŞI SAYAN'A BÜYÜK DESTEK OLDUĞUNU VE KURUMUNUN ÇİFTE STANDART YAPTIĞINI SÖYLEDİĞİNİ AÇIKLADI.

ÖZEL HABER - Seda Sayan'ın Show TV'de yayınlanan programı televizyon dünyasında en çok konuşulan konuların başında geliyor. Ünlü sunucunun programına RTÜK tarafından ceza verilmesi pek çok izleyicinin tepkisini çekerken, sosyal medyadan Seda Sayan’a destek mesajları yağıyor.

 

Bu arada, programın yapımcısı Tolga Tunaboylu, RTÜK’ün CHP’li üyesi Ali Öztunç’un dünkü açıklamaları üzerine bir duyuru yayınladı.

 

Ali Öztunç, Bugün Gazetesi yazarı Bilal Özcan’ın önceki gün, sitemizde de yayınlanan köşe yazısına atıfta bulunarak RTÜK Başkanı Davut Dursun için sert ifadeler kullanmıştı.

 

Seda Sayan’ın tartışma konusu olan programıyla ilgili olarak RTÜK’den ceza çıkmadan önce de düşüncelerini açıklayan Davut Dursun, RTÜK’ü ceza kararından sonra Bilal Özcan’ı arayarak son derece insani ve demokratik bir şekilde düşüncelerini paylaşmıştı.

 

RTÜK Başkanı Davut Dursun'un Bilal Özcan’a söylediği, “Programda kasıt yoktu. Mahkemeye gitmelerini tavsiye ederim. Biz programa iki ayrı ceza verdik. Mahkeme birisini iptal edebilir” sözlerini eleştiren üye Ali Öztunç, "Sayın RTÜK Başkanı Davut Dursun’un Sayın Seda Sayan’ı bu kadar sevdiğini bilmiyordum. Seda Sayan’ın programından sonra Sayın Dursun’un kimyası bozuldu” dedi.

 

YAPIMCIDAN ÇOK ANLAMLI AÇIKLAMA

 

Bu tartışma devam ederken, tartışılan programla ilgili şimdiye kadar hiç konuşmayan ‘Seda Sayan Show' programının yapımcısı Tolga Tunaboylu dün bir açıklama yaptı. Tunaboylu, son derece ilginç ayrıntılar içeren ve aslında hiç bir şeyin göründüğü kadar basit olamayacağını düşündürten o açıklamasında, kendilerine pozitif ayrımcılık yapılmadığını ve hak etmedikleri bir ceza aldıklarını belirtti.

 

Öztunç'un açıklamalarını 'manidar' bulduğunu vurgulayarak kınayan Tunaboylu’nun duyurusu şöyle:

 

"Sayın Ali Öztunç'un RTÜK başkanı Sayın Davut Dursun beyefendi ile ilgili vermiş olduğu röportajda belirttiği gibi tarafımıza pozitif anlamda herhangi bir ayrımcı tavır sergilenmemiştir. Aksine hak etmediğimiz bir ceza verilmiştir. Tabii ki en doğal hakkımız olan yasal hakkımızı kullanmak üzere girişimlerde bulunmuş durumdayız. Sayın Davut Dursun beyefendinin söylemlerini vicdani olarak değerlendirip kendisine adaletli tavrından ötürü teşekkür ediyorum.

 

RTÜK başkanının kurumunu şikayet ettiğini söyleyen Ali Öztunç'a geçen yıl Kanal D'de yayınlanan ve ceza alan program ile ilgili yaptığı açıklamada, "Seda Sayan'a büyük haksızlık edilerek RTÜK ün çifte standart uyguladığını" içeren açıklamalar yaptığını hatırlatırım. Bu açıklamaları tüm gazetelerde yer almıştır.

 

RTÜK başkanının bize yasal hakkımızı hatırlatması bu açıklamalar yanında gayet normal ve adaletli bir tutumdur. Geçen sene kendi yaptığı açıklamalar da Seda Sayan hanımefendiyi savunan Ali Öztunç'un bu sene kendisiyle benzer açıklamalar yapan RTÜK başkanını suçlaması düşündürücüdür.

 

Ali Öztunç'un manidar açıklamalarını esefle kınıyorum.

 

Saygılarımla,

Tolga Tunaboylu”

 

ALİ ÖZTUNÇ’UN SEDA SAYAN’IN PROGRAMI KANAL D’DEYKEN, RTÜK’E KARŞI SEDA SAYAN’I SAVUNDUĞU VE RTÜK’Ü ÇİFTE STANDART UYGULAMAKLA İTHAM ETTİĞİ GAZETE HABERİ İÇİN TIKLAYIN…

 

http://www.milliyet.com.tr/seda-sayan-a-rtuk-un-icinden/gundem/detay/1863505/default.htm

YORUM YAP
YORUMLAR