VİDEO - FETÖ'NÜN MALİ YAPISINA OPERASYON BAŞLATILDI ÇOK SAYIDA ÜNLÜ İSMİN ADI GEÇİYOR!

HAİN FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ (FETÖ)NÜN 15 TEMMUZ'DA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ DARBE GİRİŞİMİNİN MALİ YAPILANMASINI ORTAYA ÇIKARMAK İÇİN ÖRGÜTE DESTEK OLAN İŞADAMLARINA OPERASYON BAŞLADI. ÇOK BÜYÜK ŞİRKETLER VAR.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında örgütün mali yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı. Operasyonda ünlü işadamlarının da isminin geçtiği iddia ediliyor.

 

Sabah'ın haberine göre, Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nda da arama yapılıyor, gözaltı listesinde TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in de adı var.

 

Fethullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında TUSKON ve üye şirketlere operasyon başlatıldığı iddia ediliyor.

 

187 ŞÜPHELİ İŞADAMI GÖZALTINA ALINACAK

 

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/ PDY soruşturması iş dünyasına da sıçradı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar'ın koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

 

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren harekete geçti. 18 ilde 204 adrese operasyon düzenlendi ve buralarda aramalar başlatıldı. Şüphelilerin işlediği iddia edilen suçlar ise şunlar: "Terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütünün finansmanı olmak".

 

Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre, operasyon kapsamında Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nda da arama yapılıyor. Gözaltı listesinin bir numarasında da TUSKON Başkanı Rızanur Meral var. Meral'in yurtdışında olduğu belirtiliyor.

 

İSTANBUL'DA 100'E YAKIN ADRESE OPERASYON

 

Operasyon kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,bu sabah Fatih, Şişli, Kağıthane, Pendik ve Şile ilçelerinde tespit edilen 100'e yakın adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. 

 

Polisler, Kadıköy Acıbadem Caddesi üzerindeki bir siteye girdi. Sitede arama kararı bulunan bir daireye giren ekipler arama yaptı.

YORUM YAP
YORUMLAR