TRANS GÜZELLİK YARIŞMASI NE ZAMAN

CAĞLA AKALIN ANGEL OF TURKEY TRANS GÜZELLİK YARIŞMASI'NIN KURUCUSU ASYA DİLOVAN İLE BU SENE ÜÇÜNCÜSÜ DÜZENLENECEK YARIŞMAYI KONUŞTU.

13 İDDİALI TRANS BİREY TÜRKİYE'NİN EN GÜZELİ SEÇİLEBİLMEK İÇİN JÜRİ ÖNÜNE ÇIKACAK!

 

Röportaj: Çağla Akalın

 

Asya Dilovan kim mi? 'Angel Of Turkey Trans Güzellik Yarışması'nın kurucusu. Bu sene 3'ncüsü düzenlenen Trans Güzellik Yarışması hakkında Facebook profilimden canlı yayın yaparak bir saatlik bir röportaj gerçekleştirdik... 

 

-Bu sene kaç finalst var yarışmada? 
Birbirinden iddialı 13 finalistimiz var. Adayların hepsi iddialı ve güzeller. 

 

- Peki, geçen senelerde seçilen güzeller yeteri kadar ön plana çıkamadı bu sene de böyle şeyler yaşayacakmıyız? 

Hayır bu sene daha farklı bir eleme yaptık, önceden fizik vs gibi etkenlere bakıyorduk ama artık genel kültür, duruş, Trans aktivizmi adına neler yapmış ya da neler yapabilrler gibi yani Türkiye'deki Trans Bireyleri en iyi şekilde nasıl temsil ederler bu şartları aradık güzellerimizde. 

 

- Güzellik normlarını yıkacak ve çok da destekçisi olan bir adayınız da var. 
Evet Duru Çölgülü arkadaşımız kafalarımızdaki 90-60-90 diye dillendirdiğimiz o güzellik algısını yıkacak bir adayımız, kendisi 95 kilo ve yarı finalistlerimizden. Kendisini destekleyen ve cesaretli duruşunu tebrik eden önemli bir kitle var arkasında. 

 

- Jüri de kimler var ? 

Bu seneki jürimiz Trans, Gay ve Lezbiyen arkadaşlarımızdan oluşuyor. Geceye giriş biletli olduğu için gelen kişiler biletlerinin arkasına desteklediği yarışmacıyı yazarak da oylamaya katılabilecekler. 

 

- Ne zaman yapılacak yarışma? 

 26 Mayıs günü 'Supper Fabric Clup’te olacak. Yarışmanın Facebook sayfasında her gün yarışma hakkında bilgiler paylaşılmakta. 

 

- Birinci seçilen güzele ödül verecek misiniz? 

Para ödülü ve Tayland'da her sene yapılan Miss Quenn internatiol yarışmasına gitmesi için uçak bileti alacağız. Sadece Türkiye'de değil dünya ülkelerinde de Türk Transların görünürlüğü artsın ve bizlerinde bu tarz organizasyonlarda olduğumuz bilinsin. Yarışmacıların ortak düşüncesi, Trans Bireylerin var olduğu, bu tarz organizasyonlarda sürekli olarak olmak istedikleri ve toplumun beyninde oluşan zorunlu seks işçiliği imajını silmek. 

 

-Ben bütün adaylara başarılar diliyorum hepsi birbirinden güzel, Jürinin işi zor şimdiden kolay gelsin hepinize.

Teşekkür ederim...

 

@caglaakalin / caglaakalin.com

YORUM YAP
YORUMLAR