Süleyman Turan'ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu

Sinemamızın değerli ismi Süleyman Turan'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sanat dünyasından Süleyman Turan'ın vefatıyla ilgili açıklamalar geldi.

Ediz Hun

Çok yakındık Süleyman’la, birçok filmde beraber oynadık, 1963 yılında beraber seçildik, beraber girdik sinemaya ve bu yolculukta her daim birlikteydik. Çok sevdiğim, değer verdiğim bir arkadaşımdı, dostumdu. Sinema çok büyük bir değerini daha kaybetti, hepimizin başı sağ olsun. 

Türkan Şoray

Çok çok üzüldüm, çok çok sevdiğim bir insandı. Çok sevdiğim bir meslektaşım, sinemamızın önemli bir değerliydi Süleyman. Her şeyden öte çok ta iyi bir insandı, bir dosttu. Çok üzüldüm aramızdan ayrıldığı için, nurlar içinde yatsın. Sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Hülya Koçyiğit

963 yılında Ses Mecmuası’nın düzenlediği yarışmadan günümüze kadar dostluğumuz devam etti. Birçok filmde de beraber yer aldık. Çok sevdiğim bir arkadaşımdı Sevgili Süleyman, çok üzgünüm. Allah ailesine, yakınlarına sabırlar versin. Türk sineması bir değerini daha kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun.

Filiz Akın

Süleyman Turan on parmağında on marifet olan, öyle ki bazı senaryoları, Metin Akpınar ve Zeki Alasya ikilisine bazı skeçleri bile yazmış olan, bazı dergilerde resimli roman çizmiş olan, aslında onunla ilk hatırlanan şey beyefendilik olan, ikinci çoğunlukla kötü adam oynamış olsa da çok iyi bir adamı, bir dostumuzu kaybettik

Kerem Alışık

Ah benim insanları insan kalbi ile seven Süleyman ağabeyim... Sıcak ekmek kokuları bıraktın bağrımızda…
Bir menekşeye bile siz diyen sanatın bütün yollarında durmaksızın koşan sessiz ve huzurlu ve başarılı olmayı kendi yanına uzanarak sağlayan Süleyman ağabeyim bugün gökyüzüne can arkadaşlarının yanına gitmiş... Istırabımı, acımı hangi dilde tercüme etsem üzüntümü anlatamayacağım...
Allah mekanını cennet etsin, nurlarda uyusun...

Selda Alkor

Çok severdim Süleyman Turan'ı. Her zaman esprili neşeliydi. Çok kültürlüydü, onunla sohbet etmek her zaman keyifliydi. Birçok filmde beraber oynamamızın yanı sıra Sinema Oyuncuları Derneği'ne üye olduğu için orada da beraber çok çalıştık. Gidiyorlar ne yazık ki... Bu sene çok fazla arkadaşımız gitti. Nur içinde yatsın. 

Selma Güneri

Sevgili Süleyman Turan.Bu halk seni çok sevdi. İyi adam iyi insan büyük sanatçı güzel dost bizi çok üzdün. Güle güle yolun ışıkla dolsun.

Yusuf Sezgin

Çok yakın arkadaşımdı. 2 günde bir telefonlaşır, ayda bir ise mutlaka İzzet Günay, Ediz Hun, Süleyman Saim Tekcan, Süleyman ve ben toplanırdık.

Hatta birkaç hafta önce adada Ediz'de buluştuk. Eşi vefat ettikten sonra içine kapandı. Ama kızı çok ilgileniyordu. Bana çok yakın oturduğu için çok sık görüşürdük. Gerçekten çok şaşkınım. 

Çok film çektik,  çok anımız var. En çok espriyi Süleyman'a yapardım. Can arkadaşımdı, yarım asırı geçen bir dostluğumuz vardı. Her şeyi paylaştık beraber. Allah rahmet eylesin mekanı cennet ışıklar içinde uyusun. 

Hale Soygazi

Sevgili Dayım filminde birlikte çalışmıştık. Çok sevdiğim bir arkadaşımdı. Sinema festivallerinde, etkinliklerde karşılaşıp sohbet ederdik. Çok yönlü bir sanatçıydı. Resim yapardı, senaryo yazardı. Çok ani oldu, çok şaşırdım ve çok üzüldüm. Mekanı cennet olsun. 

YORUM YAP
YORUMLAR