Sormaktan çekinilen vajina bilgileri!

Kadınların cinsel yaşama dair bazı sorunları vardır ki,en yakın arkadaşa dahi sorulamaz.

İdrar (çiş) yaparken uyarılıyorum, bu normal mi?

Kadın uyarımı oldukça karmaşıktır ve her kadın için değişkenlik gösterebilir.

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Bisiklet selesi, koltuk veya masa kenarına temas, fitness hareketleri ve egzersiz, bazı kadınların ilginç uyarılma yöntemlerine birer örnektir.

İdrar yaparken cinsel istek artışı da bazı kadınlar ve özellikle genç kızlar tarafından dile getirilen bir sorundur... Aslında bu bir sorun veya hastalık değildir ama sizi rahatsız ediyorsa, bir jinekoloğa görünüp hormon seviyelerine baktırmak faydalı olabilir.

 

Seks esnasında vajinamdan gaz çıkarma gibi ses geliyor ne yapmalıyım?

Kadınları sevişirken en çok utandıran talihsizliklerden birisi de vajinal seslerdir. Erkeğin gaz çıkardığını sanması,kadın için en büyük korkudur.

Oysa bu sorun kadınlar arasında oldukça yaygındır. Vajinal seslerin bir kısmı seks esnasında her iki tarafında daha fazla uyarılmasına yardım ederken, gaz çıkarma sesi cinsel isteği azaltabilir.

Düzenli egzersiz yapmak, vajina PH seviyesini dengeleyecek aksiyonlar almak, bol sıvı tüketmek,bu sorunu önlemeye kısmen yardımcı olabilir.

Regl (adet) dönemi başlangıcında vajinam kaşınıyor,neden?

Bu sorunun en büyük nedeni adet döneminde yaşanan hormonal değişimlerdir...Özellikle azalan östrojen seviyesi, vajinal kuruluğa neden olup, vajende kaşıntıya sebebiyet verir.

Bir diğer neden de ped (kadın bağı) kullanımı nedeniyle bölgenin nemli ve havasız kalmasıdır.

Seks esnasında vajinamdan sperm benzeri akıntı geliyor,bu bir hastalık mı?

Cinsel birleşme esnasında gelen koyu kıvamlı, gri veya beyaz renkli akıntı, hormonal bir durumdur, hastalık değildir. Lakin,gelen sıvı kötü kokuluysa,bakteriyel bir enfeksiyonun işaretidir. Bu durumda doktora başvurup önerdiği tedaviyi uygulamak gerekir.

 

Genital bölgemde sürekli sivilce çıkıyor,neden?

Genital sivilceler ergenlik ve geç kızlık döneminde sıkça yaşanan sorunlardandır. Değişen hormon seviyeleri ve genital bölgenin traş edilerek temizlenmesi gibi faktörler akne oluşumunu tetikler.

Yaş ilerlemesine rağmen genital bölgede sivilce ve akne oluşumu devam edebilir. Bazı kadınlarda bu tür sivilceler çıban şeklinde,ağrılı bir tabloda seyredebilir.

Genital temzilikte traş bıçağı yerine ağda veya epilasyon yaptırmak, bölgeyi sürekli temiz tutmak, sık iç çamaşırı değiştirmek sorunu çözmeye kısmen yardımcı olabilir.

Vajina dudaklarımın biri diğerinden büyük, bu normal mi?

Labia minora(vajina iç dudakları) çoğu kadında birbirinden farklı büyüklüktedir. Genellikle bir dudak daha küçükken diğer büyük ve kısmen aşağı sarkıktır.

Endişelenecek herhangi bir durum söz konusu değildir ancak,görünüm olarak sizi rahatsız ediyorsa, vajina estetiği yaptırıp bu sorundan kurtulabilirsiniz.

 

Cinsel ilişki esnasında vajinam aşırı genişliyor,ne yapmalıyım?

Vajinal genişleme,bazı kadınlar ve onların partnerleri için cinsel hayatı olumsuz etkileyen bir durumdur. Aşırı bollaşan ve açılan vajina, her iki tarafın da zevk almasını imkansız hale getirir.

Kadın daha büyük bir penis ihtiyacı duyarken, erkek, bollaşmadan dolayı temassız şekilde cinsel ilişki yaşadığı için zevk alamaz.

Pelvis taban kaslarını güçlendirip vajinayı daha sıkı hale getirmeye yardımcı olan kegel egzersizleri yapmak, sorunu gidermede yardımcı olabilir.

YORUM YAP
YORUMLAR