SEDA SAYAN'I ELEŞTİRDİ AMA KAÇAK SU KULLANIP YANLIŞ ÖRNEK OLUYORMUŞ!

SEDA SAYAN'IN KADINLARA YANLIŞ YAPTIĞINI İLERİ SÜREN CHP'Lİ VEKİL AYLİN NAZLIAKA'NIN KAÇAK SU KULLANARAK HANIMLARA YANLIŞ ÖRNEK OLDUĞU İDDİA EDİLDİ.

Aylin Nazlıaka'ya 28 Bin Lira Kaçak Su Cezası

 

SEDA SAYAN'IN KADINLARA YANLIŞ YAPTIĞINI İLERİ SÜREN CHP MİLLETVEKİLİ AYLİN NAZLIAKA'NIN KAÇAK SU KULLANARAK EV HANIMLARINA YANLIŞ ÖRNEK OLDUĞU İDDİA EDİLDİ.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kaçak kuyu suyu kullandığı ve şehir şebeke hattından kaçak bağlantı ile su aldığı tespit edilen CHP milletvekili Aylin Nazlıaka’nın oturduğu sitede, konut başına 28 bin 418 lira para cezası uygulandığını söyledi.

 

CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın, ASKİ ekiplerinin kuyu suyundan numune aldıkları iddialarına da numunelerin alındığı sıradaki fotoğraf ve video görüntüleriyle cevap veren Başkan Gökçek, “Sitenin deposundan ve arıtma tankının çıkış noktasından iki ayrı numune alındı ve suyun mikrop saçtığı ortaya çıktı… Aylin hanımın mikrop saçan deposundaki bağlantıları kestik ve Aylin hanımı güvence altına aldık” dedi.

 

ANKARALININ KAFASINDA ŞÜPHE BIRAKMAYACAĞIZ

 

Oturduğu sitenin su deposunda, kaçak kuyu suyu ve şebeke hattından kaçak bağlantı olduğu tespit edilen CHP Milletvekili Nazlıaka’nın, depodan alınan su numunelerinde, suyun mikrop saçtığının tespit edilmesinin ardından, “Numuneler, arıtmadan geçmemiş kuyu suyundan alındı"  açıklaması üzerine Başkan Gökçek, basın toplantısı düzenledi.

 

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda düzenlenen basın toplantısında sözlerine, “Su konusunda insanların kafasındaki yanlış düşüncelerinin tamamının silinmesi lazım… Ankara şebeke suyuna iftira atanları devamlı tahlile davet edeceğiz, kendilerinin delil göstermesini isteyeceğiz ve bu suretle Ankaralının kafasında en ufak bir şüphenin kalmamasını temin edeceğiz” diyerek başladı.  

 

“AYLİN HANIM YALAN SÖYLÜYOR”

 

Nazlıaka’nın, basının karşısına sorulacak sorulara cevap veremeyeceği için çıkmadığını, ancak bir bildiri ile açıklama yapıp, siteden alınan su numunelerinin ana depodan ve arıtmadan geçen sulardan değil, kuyudan arıtılmamış olan sudan alındığını ifade ettiğini hatırlatan Başkan Gökçek, “Bunun tek kelimeyle karşılığı yalan. Aylin hanım yalan söylüyor. Şimdi fotoğraf ve video ile ispat edeceğim” dedi.

           

Gazetecilerden de siteden numune alınması sırasında çekim yapanların ellerini kaldırmasını isteyen Başkan Gökçek, “İyi o zaman. Bayağı şahidimiz var” diye konuştu.

 

Konuşmasına site deposundaki incelemelere ait fotoğrafları göstererek devam eden Başkan Gökçek, önce Nazlıaka’nın da oturduğu sitenin depoya bağlanan kuyusu ile paslı ve kirli tesisat fotoğraflarını gösterdi.

 

Kuyu suyunun çıkış noktasından, musluklara kadar geçirdiği sürecin fotoğraflarını tek tek gösteren Başkan Gökçek, “Temizliğine bakın lütfen. İnsan buraya temiz girse kirli çıkar” dedi.

 

SİTEDE, KUYUDAN MUSLUĞA KİRLİ YOLCULUK

            

Depo içerisinde gizlenmiş kuyu suyunun, şebeke hattından “T” boru ile çekilmiş kaçak hattın, kirli ve paslı tesisatların, deponun eskimiş görüntüsünün, kullanılmayan klor tankının, klorlanmamış su numunelerinin alınışının yer aldığı fotoğrafları da bir bir gösteren ve değerlendirmelerde bulunan Başkan Melih Gökçek, depodan ve arıtma tankının çıkışından alınan su numune fotoğraflarını da göstererek, “Yani Aylin hanımın iki tane yalanı var. İkisi de delilli mi?... Ayrıca suda klor olup olmadığını gösteren ortotolidin diye bir madde var. Ondan numuneye damlatınca su sararırsa klor var demektir. Memba sularında klor olmaz ve bembeyaz kalır. Orada bu testte yapıldı ve suda klor olmadığı anlaşıldı” dedi.

 

Nazlıaka’nın iddia ettiği gibi kuyudan kesinlikle ve kesinle numune alınmadığının altını çizen Başkan Gökçek,“Sadece ertesi gün hattı kesmek için gittiklerinde arkadaşlar kuyudan da numune aldılar. Tahlil sonuçları ilk alınan sudan yapıldı” diye konuştu.

 

Konunun daha net anlaşılabilmesi ve ispatlanması için dev ekran televizyondan da kaçak hatların tespit, numunelerin alınış ve kirlilik görüntülerini de yayınlatan Başkan Gökçek, sitede kaçak kuyudan, musluklara kadar suyun geçirdiği evreleri görüntü ve fotoğraflarla bir kez daha gösterdi.

 

Sözlerine, “Aylin Nazlıaka insanların gözünün içine baka baka yalan söylüyor” diyerek devam eden Başkan Melih Gökçek, kaçak kuyu, kaçak şebeke bağlantısı ve deponun kirli ve paslı görüntülerinin kesildiğini belirterek, “Yani bundan sonra Aylin hanımı güvence altına aldık” dedi.

 

SİTE SUYUNDA İNANILMAZ SONUÇLAR

 

Depodan ve arıtma tankı çıkışından alınan su numunelerinin analiz sonuçlarını da açıklayan Başkan Gökçek, “Toplam Koliform bakteri sayısı 200’ün üzerinde çıkıyor. Makinenin bir özelliği var 200’ün üzerini ölçmüyor. Yani böyle bir rakamın çıkmasının ihtimali olmaması lazım. Bu kadar bakteri olması mümkün değil bir suda. Hiç olmaması lazım. Sıfır olması lazım. Makine daha ötesini ölçemiyor. 300-400-500 mü bilmiyoruz. Böylesine mikroplu bir su içiyorlar.

 

Bir de E Coli sayısı var. O da 83.1 çıkıyor. Onun da sıfır çıkması lazım” diye konuştu.

 

Konuşmasına, bir uzman görüşüyle devam etmek istediğini belirten Başkan Gökçek, ODTÜ mezunu olan Çevre Mühendisi ve ASKİ çalışanı Nurullah Yeken’e, “Bu kadar mikroplu suda ne gibi hastalıklar olur?”sorusunu yöneltti.

 

Yeken de yaptığı açıklamada, depoda bulunan koliform ve E Coli bakterilerinin insan ve hayvan dışkısında bulunan bakteriler olduğunu ifade ederek, bu bakterilerin son derece tehlikeli olduğunu söyledi.           

 

Yeken’in açıklamasının ardından Nazlıaka’nın her yerden bu hastalığı kapmış olabileceğini kaydeden Başkan Gökçek,  “Evde böyle kirli suyu kullanıyorsun. Arıtmasını doğru dürüst yapmıyorsun, içerisinde bakteri ürüyor, hastalığı buradan kapıyorsun. Utanmadan, sıkılmadan, yüzün kızarmadan, gelip Ankara’nın suyuna çamur atıyorsun. Ama bu çamur suratına tamamen bulaştı. Bunun altından kalması mümkün değil. Önce evini temizlet”  diye konuştu.

 

Nazkıaka’nın, ayda sadece 3 lira su faturası ödediği sorusuna “Onlarla ilgilenmiyorum faturaları ödeyen kocam” cevabı verdiğini hatırlatan ve hayretler içinde kaldığını ifade eden Başkan Gökçek,  esprili bir şekilde, “Attı kocasını aslanın ağzına, mahkemeye gönderdi. O mahkum olursa olsun, içeriye girerse girsin. 1 ile 3 yıla kadar hapis cezası var. Kocanı koru bari ayıp ya. Nasıl temizleyecekler bundan sonra Allah bilir” dedi.

 

“KAÇAK SU KULLANAN NAZLIAKA’NIN SİTESİNE 749 BİN 605 TL CEZA YAZILDI”

         

Nazlıaka’nın oturduğu siteye yapılan denetimler sonucunda kaçak su kullanımından dolayı ASKİ ceza yazdığını kaydeden Başkan Gökçek, “Cezalar kesinleşti. Konut şebeke ve konut kuyu suyuna konut başına kesilen ceza 28 bin 418 lira. Ayrıca işyeri olan yerlere iş yeri başına toplam kesilen ceza da 70 bin 921 lira. 21 yere toplam kesilen ceza ise 749 bin 605 lira” diye konuştu.

 

Nazlıaka’nın, “Öderiz cezamızı” dediğini hatırlatan Gökçek, şunları söyledi:

 

“Ödeyince hallolacak mı? Attın iftirayı. Biz burada ne söylediysek, hepsini ispat ettik. Suyumuzun temizliğini ispat ettik. Peki bu Ankara Tabipler Odası ve diğer odalar ile Aylin hanım tek bir somut belge ortaya koydu mu?… Bunların yalan olduğu, bunların tamamen ideolojik propaganda olduğu açık ve net ortada.”

 

KLOR TESTİ YAPILDI

 

Başkan Gökçek, basın toplantısında ayrıca klorlu su testi de yaptırdı. Bir basın mensubu eşliğinde Belediye binasının musluğundan alınan su numunesine ortotolidin damlatan ve renginin sarıya döndüğünü gösteren Başkan Gökçek, klorlu suyun bu rengi aldığını söyledi.

 

Basın toplantısında yapılan kısa deney sonucunda şehir şebeke suyunda  0 ile 0.5 arasında olması gereken klor değerinin 0.3 ppm olarak çıkması üzerine Başkan Gökçek, “Klor testi hemen olduğu yerden damlatılarak yapılır.  Şu anda biraz klorun uçtuğunu düşünürsek bu rakam çok iyi. Şebeke suyumuz güvenli ve sağlıklıdır. Klorlu olduğu için bakteriyelojik ve mikrobik olarak da son derece sağlıklıdır”dedi.

 

Konuşmasına CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün Başkent Ankara’daki kaçak su kullanım rakamları, açılan davalar ve bu konudaki önlemleri sorduğu soru önergesini de okuyan Başkan Gökçek, Gök’e ilk defa teşekkür ettiğini belirterek, “Aylin hanım nasıl bir cevap verecek bakalım”  dedi.        

Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Başkan Gökçek,  bir gazetecinin,“Nazlıaka kendisini izlettirdiğinizi ve siteye gelen ASKİ elemanlarının izinleri olmadığını, bundan dolayı da sitedekilerin rahatsız olduğunu söylüyor” şeklindeki sorusuna, “Evet izliyorum. O da  beni izliyor. Ayrıca, oraya gelen arkadaşların izinleri var elbette. Ama diyelim ki yok. Kendisinin kaçak su kullanmasını meşru hale mi getiriyor bu durum?  Yavuz hırsız ev sahibini suçlu çıkarırmış. Hem kaçak su kullanıyor hem de ‘niye geliyorsunuz?’ diyor. Sussun artık” diye cevap verdi.

 

Nazlıaka’nın pet şişelerden sağlıklı su içilemeyeceğine dair soru önergeleri verdiğini de hatırlatan Başkan Gökçek, “Pet şişelerden sağlıklı su içilemeyeceğini söylemiş. Ankara’nın suyu sağlıksız. Peki ne içeceksin? Uzaydan mı getireceksin suyu. Nazlıaka’nın işlediği suçtan ve attığı iftiradan dolayı Ankaralılara hesap vermesi gerekir” dedi. 

        

“NAZLIAKA’YI KILIÇDAROĞLU, ARTIK MİLLETVEKİLİ YAPMAZ”  

 

Bir gazetecinin daha  önce “Nazlıaka’yı milletvekili yapacağım diye açıklamanız vardı. Şimdi durum ne?” şeklindeki sorusuna, Nazlıaka’nın bundan sonra milletvekili olmasının zor olduğunu ifade ederek cevap veren Başkan Gökçek, “Daha önce milletvekili yapacağım demiştim ama artık zor olur. Milletvekili adayı Aylin hanım diyelim ki seçim atmosferinde geziyor. Sormazlar mı "önce kaçak suyu anlatsana, biz ayda şu kadar su parası verelim sen 2.75 kuruşu anlatsana" demezler mi? önce buna cevap ver. Benim bildiğim Kılıçdaroğlu, artık milletvekili yapmaz” dedi.

YORUM YAP
YORUMLAR