Sağlıklı kadınların en büyük sırları nelerdir?

Sağlıklı kadınların haftalık planları vardır. Her gün plana uymak konusunda kendilerini sabitleyip, planı bozmayacakları konusunda gayet eminlerdir.

Hedefleri belirleyin ve ileriye planlayın

Sağlıklı kadınların haftalık planları vardır. Her gün plana uymak konusunda kendilerini sabitleyip, planı bozmayacakları konusunda gayet eminlerdir. Ayrıca sağlıklı beslenmek için, önceden liste planlayıp bu listeye haftada bir kez biraz ekstra zaman ayırırlar.

Karşılaştırma, kıyaslama yapmayın

Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmak tüm kötülüklerin köküdür. Kimseyle kendinizi kıyaslamayın ve bunun sizi mutsuz etmesine izin vermeyin. Çünkü siz teksiniz.

Teşekkür etmeyi unutmayın

Hayatınızdaki farklı şeyler için ne kadar minnettar olduğunuzu göstermek veya fark etmek, aslında depresyonu azaltabilir ve dokunulmazlığınızı arttırabilir. Saçma geliyor, değil mi? Fakat düşüncelerimiz, ruh hallerimiz ve beyin kimyası arasındaki bağlantı, karmaşık bir durumda, iyileştirilmiş bir iyiliğin ortaya çıkmasına neden olabilir. Her gece veya sabah bir teşekkür günlüğüne 3-5 şey yazmayı deneyin ve sihrin gerçekleşmesini seyredin.

Düzenli fiziksel aktivite

Yürüyüş, yoga, koşu, dans, kick boks, yüzme, egzersiz, endorfin salınımı, kilo kontrolü, gelişmiş uyku, artmış hafıza, enerji ve kendine güven gibi çok büyük yararlara sahiptir. Vücudunuzla uyum sağlamayı ve sizin için doğru olan egzersizi yapmayı unutmayın. Yoga size sesleniyorsa, en sevdiğiniz stüdyoyu bulun ve onu alışkanlık haline getirin. Seçtiğiniz türün egemenliğine bakılmaksızın, bunu alışkanlık haline getirmek ve sizin için sabırsızlıkla beklediğiniz bir şey yapmak tutarlı olmak önemlidir. Kendini yoluna sokmak için, aynı egzersiz türünden hoşlanıp sizi sorumlu tutacak bir egzersiz arkadaşını bulun.

Bütün mevsim yiyeceklerini yiyin

Vücudunuzun en uygun seviyelerde çalışabilmesi için yüksek kaliteli yakıtlara ihtiyacı vardır, bu nedenle 5 maddeyle veya daha azıyla yiyecek yemeyi deneyin – azaldıkça! Meyve, sebzeler, yumurta, fıstık ve tohumlar, sağlıklı, tamamen gerçek yiyeceklerin mükemmel örnekleridir. Cildiniz, sindirim bozukluğunuz, şişkinlik veya ruh hali dalgalanmaları yaşamadığınızı göreceksiniz.

Etiketleri kontrol edin

Birçok doğru en sevdiğiniz yiyeceğin etiketinde yatmaktadır. Satın almadan önce, tüm temel bileşenleri bildiğinizden emin olmak için kontrol edin.

Temel kural; eğer bunu telaffuz edemezseniz, muhtemelen yemek istemezsiniz. Vücudunuza giren gıdaları telaffuz etmenin yanı sıra, en sevdiğiniz yiyecekte saklanmasına dikkat etmeniz gereken birincil şey şekerdir. Yiyeceğinizde kaç gram şeker bulunduğuna ve listelenen ilk madde olmasına mutlaka bakın. Beyaz şeker oldukça işlenmiş ve kaçınılmalıdır.

Eğlenin

Sağlıklı kadınlar, spor yapmak gibi sağlıklı aktivitelerle dolu bir plana sahip olmak isterken, ev yemekleri hazırlarken bile eğlenebilirler. Hayat, kendinizi iyi hissettiren ve hayatınıza uyan bir denge bulmakla ilgilidir. Herhangi bir varsayım yapmayalım, fakat haftada 7 gün spor salonunda öğütmenin ve sadece çiğ salataları yemenin, en iyi zihniyeti vermeyeceğini tahmin etmek lazım. Unutmayın, kendiliğinden olma ve gevşek olma iznine yer vermek kendinize iyi gelir. Bazen spor salonunu atlamak ve arkadaşlarınızla planlar yapmak, yapabileceğiniz en sağlıklı şeydir.

Vücudunuzda neler olur?

Sağlık düşündüğümüzde genellikle yediğimiz yiyecekleri düşünürüz. Cildimize verdiğimiz önem ne yazık ki bizi memnun edecek seviyede değil. Birçok şampuan, losyon ve hatta temizlik malzemeleri genel sağlık için zararlı olabilecek toksik içerikler içerir. Unutmayın, tıpkı gıda ürünlerinde olduğu gibi bu ürünlerin de etiketini okuyun.

Nemlendirme

Vücudumuz öncelikle sudan oluşur, tabii ki sağlığımızı korumak için bir sürü şeyi içmeliyiz diyebiliriz. Su uygun dolaşım, sindirim, sağlıklı ciltler için gereklidir ve vücudunuzun geri kalanına diğer besin maddelerini de taşır. Eğer egzersiz ve terleme yapıyorsanız, suyu daha fazla içmek zorundasınız.

Kişisel bakım

Çoğumuz başkalarının iyiliğini sürekli gözlüyoruz ve kendimize dikkat etmeyi unutuyoruz. Kendimize bencilce veya “buna ihtiyacımız yok” diye düşünerek kendi ihtiyaçlarımızı göz ardı ederek haklı çıkarıyoruz. Ancak unutmayalım ki, havayolları birincil olarak kendi oksijen maskemizi takmamızı söylüyor. Kendimize bakacak enerjimiz yoksa, başkalarına vermek için hiçbir şey kalmayacaktır. Bunun için bir masaj, bir pedikür veya güzel bir epsom tuz banyosu almalısın.

Yeni bir şeyler deneyin

Çoğumuz, bildiğimiz iyi şeyler yaptığımızda rahat ve güvende hissediyoruz. Yeni şeyler denemek ve rahatlama alanımızdan çıkmak aynı zamanda korkutucu ve heyecanlı olabilir. Ancak onunla gelen tüm duyguların kucaklanması muazzam sağlıkla ilgili menfaatlere sahip olabilir. Kendinize meydan okuduğunuzda, kişisel büyüme, keşif ve en iyi zihinsel durumu yaşayacaksınız. Bu, herkes için farklı bir şey ifade edebilir. Bazıları için yeni bir egzersiz sınıfına ya da tek başına bir filme gitmek gibi.

Başkaları için tutkuyla alakalı bir şey hakkında eğitim alır. Bazıları için güzel bir manzara üzerinde bir uçaktan atlar. Sizin için yeni bir şey denemek ne olursa olsun, bunun için bir adım atın ve kendi sınırlarınızı aştıktan sonra rahatsızlık, var olduğunu bilmediğiniz bir yanınızı keşfedebileceğiniz yeni duygular ve fırsatlar doğurur.

YORUM YAP
YORUMLAR