Mustafa Sandal: Tarkan nostalji virajına girdi, ben gaza bastım, sıyırdım!

Mustafa Sandal'ın yeni nesli çok sevdiği yorumcu Zeynep Bastık ile düeti 'Mod' isimli şarkı ilk günden beğenildi. Bilal Özcan Mustafa Sandal ile konuştu...

-Bilal Özcan yazıyor-

Mustafa Sandal ile 26 yıla dayanan, sanatçı-gazeteci dostluğumuz var. Uzun zamandır konuşmuyorduk. Önceki gün telefonda sohbet ettik…

-Hayat nasıl gidiyor sevgili Mustafa?

Çok şükür, her şey güzel… Emina ile seviyeli bir boşanma yaşadım, çocuklar açısından da sağlıklı, travmasız bir boşanma oldu. Şimdi evliliğimizde olmadığı kadar iyi arkadaşız. Evleri ayırdık, birlikte uyumuyoruz ama çocuklar için uyumlu bir anne babayız. Duyuyoruz, maalesef rezil rüsva boşanmalar oluyor; biz o işi adabıyla, çok doğru, düzgün bir şekilde yapabildik çok şükür. 

 - Önemliydi tabii, o süreci çok iyi yönettin… 

Bilal, çocuklarının annesinden hiçbir zaman ayrılmıyorsun ki… Kağıt üzerinde ayrılıyorsun, günün sonunda çocuklarının annesi. Ben de onun çocuklarının babasıyım. O zaman dost olacağız, bunun ötesi yok. 

-Çok doğru. Ve Mustafa ben sende 90’lı yıllardaki o müthiş enerjini görüyorum ‘Reset’ şarkınla beraber birkaç yıldır, her şeyinle eski enerjini, eski günlerini yakaladın.

Tesbitin çok doğru, çok güzel bir enerji yakaladım. Bu yeni şarkı da çok güzel oldu. Zeynep Bastık’la çok güzel söyledik. Şarkı Zeynep’e çok yakıştı. Çok güzel olduk birlikte, inşallah beğenilecek ve ortalığı kasıp kavuracak şarkımız…

Yakında Japonya’ya gidiyorum, Tokyo’da ülkemizi festivalde ‘Aya Benzer’ ile temsil edeceğim. ‘Aya Benzer’in 2020 versiyonunu yaptık, yepyeni çok güzel bir arajman oldu. Tokyo’da onu söyleyeceğim. Bir de orada Aya Benzer’in klibini çekeceğim. Çok farklı, ilginç bir klip olacak. Japonlar’a ‘Aya Benzer’ dansı yaptıracağım.

-Yaaa; fikir harika… Şimdiden çok merak ettim şarkının yeni versiyonunu ve Tokyo’da çekeceğin klibi…

Bir de orada Barış ağabeyin (Barış Manço) bıraktığı meşale vardı, onun üzerine de ateş koyacağım. Barış Manço’yu anacağım Tokyo’da…

-Çok güzel olur. Rahmetli Barış ağabey yıllar önce programıma konuk olduğunda, Japonya’da konser verdiği üniversitede, adına bir Kiraz ağacı dikildiğini de söylemişti. “Benim Japonya’da Kiraz ağacım var, ismim verildi ağaca” demişti. 

Bak o Kiraz Ağacı’nı da bulurum orada, güzel olur. Allah rahmet eylesin.

-‘Mod’ şarkın tam hangi gün çıkıyor Mustafa?

Roket rampada ve geri sayım başladı, Allah’ın izniyle Pazartesi günü roket uyduyu yörüngeye fırlatıyor…

- Çok güzel; peki nasıl bir şarkıyla karşılaşacağız, ip ucu versene?

Bir kere çok seveceğine, beğenerek dinleyeceğine inanıyorum. Mustafa Sandal’ı Mustafa Sandal yapan bir müzikal lezzet var ya, şarkının tamamında o lezzet var. ‘İsyankar’ın, ‘Aya Benzer’in, ‘Kalmadı’nın geldiği pınar neyse bu şarkı da o pınardan geldi. 

-Bu kadar heyecanlı olman, bu kadar titizlenmen ne güzel. Kendisini defalarca kanıtlamış bir sanatçı olarak her yeni şarkın çıkarken benzer heyecanları duyman çok değerli.

Samsun Demir’e de söyledim Bilal bak; “Ben Reset şarkısıyla birlikte bir şeyi aklıma koydum. Benim iki tane oğlum var Yaman ve Yavuz ellerinden öper. Gördüm ki onların jenerasyonunda biz yokuz. Ben, Serdar, Kenan, Tarkan biz yokuz… Bunu bir fark ettim, “Bir dakika” dedim, “Ben bu yeni jenerasyonla bir köprü kuracağım. Bu öyle üç günde, beş günde olacak bir şey değil. Arka arkaya yapacağım stratejilerle bunu başaracağım. Reset ile ilgili belki 2 bin tane video geldi bana… 0-12 yaş arası çocuklar televizyon önünde ‘Reset’i at at at…’ diye dans ediyor. 

-Ne güzel, çok anlamlı…

Benim bazı arkadaşlarım var diyor ki bana “Abi bu Reset’i biz pek anlamadık…” 

“Oğlum” diyorum, “O size göre değil zaten”, “Onu ben sizin için yapmadım. Siz öbürlerini dinleyin, bu size göre değil”

Harbiye konserimde 6 yaşında bir kız çocuğu, oturduğu yerde tutamamışlar,  bağıra bağıra geldi sahneye,

“Sen Mustafa Sandal’ın hangi şarkısını çok seviyorsun?” dedim…

“Reset’i at at…” dedi tamam mı?...

Allahhh; ondan sonra Reset’i bir söyledik…

Reset’ten sonra ‘Gel Bana’ şarkısını çıkardım. Onu da 18-35 yaş arası bayanlar çok sevdi.

Ondan sonra ‘Mod’u yaptım. ‘Mod’ 7-8 aylık bir proje bende. Zeynep Bastık’a söyledim, “Zeynepciğim bir şarkı yapıyorum ‘Mod’ diye, benimle birlikte okur musun? dedim. ‘Tamam Mustafa abi okurum’ dedi. Beraber okuduk. Şimdi işte lanse ediyoruz şarkıyı.

-Evet gençler Reset’i çok sevmişti. Peki yeni şarkınla ve bundan sonra yapacaklarınla yeni nesili tamamen yakalayacağına inanıyor musun?

Tabii inanıyorum. Bu yeni jenerasyonla bu köprüyü kurabilecek tek adam benim. Enerji, fizik, kafa ve strateji olarak bu böyle. Ben şu anda ‘Mustafa Sandal Versiyon 2.0’a taktım kafayı. 

Şu anda bütün stratejilerimi ona göre yapıyorum. Çünkü biz yeni jenerasyonla köprü kurmayı başarınca eski şarkılarımızın da değeri o kadar artıyor. Türkçe şarkı çalan mekanlara git, çalan 8-9 şarkıdan 4 tanesi Mustafa Sandal. Bütün o makyaj, bütün o cila çıkınca aradan, devreden; millet diyor ki ‘Aaa meğerse 90’ların starı Mustafa Sandal’mış. Güzel şarkıları o yapmış o dönemde.’ 

Her şey yalan şarkı gerçek Bilal.

-Çok doğru Mustafa, şarkı konuşur!.. Geçtiğimiz günlerde Tarkan için “Kendisini yenileyemedi” diye yorum yaptım. Müziği, dansları her şeyi ne kadar eskide kaldı, yenileyemedi kendini. Sonra Nilüfer ve daha niceleri; bugünden bakınca ne kadar nostaljide kaldılar. 

Bilal onlar nostalji virajına girdiler, ben son sürat gaza bastım, sıyırdım…

-Bana göre Mustafa, burada senin en büyük avantajın, iki tane yeni jenerasyondan pırıl pırıl evlada sahip olman. Onlar ufkunu açıyor, yeni nesil nelerden hoşlanır onlarda görüyorsun. Onlar zamanı bizden daha önce yaşıyor ve bazı şeyleri daha iyi etüd edebiliyor.

Şimdi ben bu ‘Aya Benzer’in 2020 versiyonunda rap’çilerden birini davet etmek istiyorum. Bir bölüm açmak istiyorum. Yaman ile Yavuz’u geçtiğimiz Pazar karşıma aldım, ‘Babaya bir brife verin bakayım’ dedim. ‘Bütün bu rap dünyasıyla ilgili her şeyi sizden duymak istiyorum’ dedim. Yönetim kurulu toplantısı yaptık resmen. Kendi arkadaşlarını da çağırdılar, dört kişi oldular, bütün videolarını açtılar. Neden hangisini seviyorlar, neden sevmiyorlar. ‘Aya Benzer’de hangisi niçin olmalı? Mesela Yavuz 6 yaşında böyle yaptı; “Baba bence Ceza olmalı” dedi.

“Niye oğlum Ceza olmalı?”

“O” dedi, “Baba hiç küfür etmiyor”

  • Aaaa aferin Yavuz’a, ne güzel bir yerden yakalamış bak…

Yaa, daha başka ilginç fikirler de çıktı. Benim için resmen çok yararlı bir toplantı oldu. 

- Benim de en küçük oğlum Hido (Hidayet) 10 yaşında, ellerinden öper. Ben de bazı video trendleriyle ilgili filan ona danışıyorum. Bunu düşünmek, yakalamak önemli.

 Aynen öyle. Bak işte, o evlat bütün datayı koyuyordur önüne…

- Evet, evet anlatıyor her şeyi… 

Artık Mustafa Sandal Versiyon 2.0 zamanı. Üç seneden beri uğraşıyorum, Reset’le birlikte roketledim yeniden ve çok çalışıyorum. 26-27 yaşındaki hırsımdayım yemin ediyorum sana. 

     - Görüyorum zaten, bunu.

Onu hissediyorsun değil mi?

     - Tabii canım; ‘Reset’ çıktı, ertesi gün annen Tülin hanımı aradım, 2,5 yıl oldu, bir yaz günüydü. “Mustafa başardı, bravo” dedim ve selam söyledim sana…

 -İşte oradan sonra döndüm tekrar. Bu sene Harbiye’de bir konser yaptım tam bir şovdu, 3 saat 17 dakika; rekor bende. Ben belli bir jenerasyona yapacaklarımı yaptım. ‘Gidenlerden’, ‘Beni Ağlatma’, ‘İsyankar’ ve daha niceleri… Şimdi benim derdim Versiyon 2.0 ve yeni başlıyoruz. Ve update’ler yapacağız sürekli. Bunun gereksinimlerini de yapıyorum; görüyorsun haftanın 6 günü spordayım, takip ediyorsundur…

-Tabii görüyorum, bir bütün olarak hazırlıyorsun kendini.

Evet ‘Show Business’, bir disiplini ve kendi içerisinde kurumsallığı olması gereken dünya. Büyük bir markayı yönetmekten farkı yok bakacak olursan. Burada tek kritik nokta egondan zehirlenmeyeceksin. İşin ciddiyetini, disiplinini hiçbir zaman elden bırakmayacaksın.

-Mustafa senin en büyük şanslarından biri de 1993’de ustalarla başlaman profesyonelliğe… İstanbul Gelişim’in dev müzisyenlerinin stüdyosunda yetişmen…

Tabii… Onno (Onno Tunç) abiden el aldım, rahmetliden…

- Orası müthiş bir mektep oldu senin için, o disiplini alman…

-Dimi ya; onlardan çok şey aldım, o disiplin çok şey verdi bana. Oranın o sorumluluk duygusunu taşıyarak ilerledim hep. Allah’ıma şükürler olsun.

-Yeni şarkın ‘Mod’u Zeynep Bastık ile söylemen çok doğru bir karardı. İnşallah ‘Mod’ çok dinlenir ve çok sevilir. Başarılar dilerim.

-Teşekkür ederim…

-Bilal Özcan-

YORUM YAP
YORUMLAR