Leonardo Di Caprio'dan Türkiye paylaşımı!

Leonardo DiCaprio Türkiye'de keşfedilen leopar sazanını görünce heyecanlandırdı.

Dicle ve Fırat nehirlerinde yaklanan biri 20 cm. diğeri 50 cm. olan iki leopar sazanı, Leonardo Di Caprio'yu heyecanlandırdı. Balığı Instagram hesabından paylaşan Leonardo Di Caprio, şu ifadelere yer verdi:

"Yeniden Keşfedildi: Türkiye'deki balık bilimcisi ekibi, Dicle Nehri'nin Türkiye kesiminde benekli bir balık olan kayıp leopar sazanını buldu. Keşif, tatlı su balıklarının yüzde 25'inin neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu sırada umutları artırıyor. Bu en çok aranan kayıp balıklar listesinde yeniden keşfedilmesi gereken ikinci tür. Bunlardan ilki olan 'Batman Çopra Balığı', aynı cesur ekip tarafından 2021'in sonlarında Türkiye'nin güneydoğusunda bulundu.

Bir zamanlar leopar sazanı, Dicle-Fırat nehir sisteminde Türkiye'nin doğusunda, Suriye'nin doğusunda, İran ve Irak'ta bir zamanlar bol miktarda bulunuyordu. Ancak son otuz yılda balıkçılık, kirlilik, habitat tahribatı ve baraj inşaatı türleri yok olmanın eşiğine getirdi.

Araştırma ekibinden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Doçenti Cüneyt Kaya, 'Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalmış bir türün tüm olumsuzluklara rağmen hala varlığını sürdürdüğünü hissetmek gibisi yok.

Bu, yeni bir tür keşfetmekten daha heyecan verici çünkü bu, nadir bir türe ikinci bir şans verebileceğimiz anlamına geliyor' dedi."

YORUM YAP
YORUMLAR