Kadınların seks hakkında merak ettiği 5 soru!

Konu kadın cinselliği olunca insan kendisini bir labirentin içinde buluyor.

1-Orgazm olmak istiyorum ama olamıyorum,ne yapmalıyım?

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Orgazm sadece bedensel bir aktivite ile olmaz... Orgazmın ilk şartı zihinsel olarakta hazır olmaktır. Bedenin ve zihnin uyumu orgazmı getirir. Orgazm olmak,hatta birden fazla orgazm yaşamak için önerilerim;

-Partnerinizle utanmadan konuşun; Zevk bölgeleriniz, tahrik eden şeyler,farklı fantezileriniz...

Sizi heyecanlandıran ne varsa çekinmeden konuşmalısınız. Sağlıklı cinsellik mutlu bir ilişkinin temel taşlarından birisidir.

-Klitorisi ihmal etmeyin;Siz veya eşiniz tarafından ihmal edilen klitoris,intikamını orgazm olamama olarak alır ! Kadın cinselliğinin en etkili bölgesi klitoristir. Bu nedenle, cinsel birleşme yaşamadan önce siz ve eşiniz tarafından klitorisin uyarılması şarttır. Yalnız, sadece klitoral yolla orgazm da sağlıklı bir yöntem değildir. Dengeyi yakalamalısınız.

-Ön sevişme yapmalısınız; Ön sevişme yapın ama,’’yapmış olmak için’’ön sevişme yapmayın!iyi seviştiğini düşünen çoğu erkek, sırf kadın istiyor diye yalandan bir ön sevişme yapıp, kadını tahrik ettiğini düşünür...

Oysa bilmedikleri şu; Kadın bu yüzeysel ve sahte ön sevişme seansından nefret eder! Nefret eder ama,erkek kırılmasın diye söyleyemezde...

Ön sevişme konusunda böyle sorun yaşıyorsanız, partnerinizle bu konuyu açıkça konuşup çözümlemelisiniz.

 

-Seks oyuncakları kullanın; Kadınların denemek isteyip de, bir türlü eşlerine söyleyemedikleri şeylerden birisi de, seks oyuncakları kullanmaktır. Oysa bu tür zevk verici cihaz ve aletler cinsel hayatı renklendirir, kadın orgazmını kolaylaştırır. Vibratör, fantezi aletleri gibi zevk artırıcı şeyleri denemekten çekinmeyin. Bu konuda da eşinizle çekinmeden konuşun.

2-Mastürbasyon  yapıyorum,bu kötü bir şey mi?

Mastürbasyon yapmak kötü bir şey değil ! Evli yada sevgilisi olan bir kadının cinsel hayatı mükemmel olsa bile masturbasyon yapmak isteyebilir. Bunda suçluluk duyulacak veya utanılacak bir şey yoktur. Mastürbasyon konusunda iki şeye dikkat etmelisiniz;

Eğer partnerinizle seks hayatınızı düzeltmek yerine,masturbasyon yaparak kendinizi rahatlatıyorsanız, yani işin kolayına kaçıyorsanız bu sağlıklı bir tercih değil. İdeal olan,eşinizle seks hayatınızı yoluna koyup,arada bir mastürbasyon yapmanızdır.

Diğer dikkat edilecek konu ise; Sürekli klitorisi uyararak masturbasyon yapıp orgazm yaşamanızdır. Bu masturbasyon hızlı ve etkili bir seçenek olsa da, ilerde birleşme yoluyla orgazm yaşamanızı zorlaştırabilir.

 

 

3-Anal seks zararlı mı?

İlişki danışmanlığı hayatımda cevap vermekte en çok zorlandığım sorulardan birisidir bu soru... Nedeni ise,konunun sadece sağlık yanı değil,duygusal, inançsal ve psikolojik yanlarının da olmasıdır. Sağlık açısından bakıldığında ters ilişki eğer gerekli koşullar sağlanmaz ise zararlı olabilir. Hijyen sorunu aşıldıktan sonra en önemli kural aceleci olmamaktır.

Sağlıklı bir ters ilişki için önerilerim şunlar;

-Sadece partnerinizi mutlu etmek içinanal seks yapmayın! Böyle bir anal seks, sizi psikolojik açıdan olumsuz etkiler, kendinizi ilerleyen zamanlarda değersiz hissedersiniz.

-Sık yapmayın;Anal seksten zevk alan bir kadınsanız, bunu alışkanlık haline getirmeyin. Kadının anal seksten zevk aldığını gören erkek,bu seksi daha çok isteyecektir. Anal seks konusunda kendinizi frenleyin, ayda 1-2 sefer ters ilişki yeterlidir.

-Hijyen kurallarına uyun; Anal bölgenin temizliği,kondom kullanımı, ilişki sonrası temizlik hem sizin hem de eşinizin cinsel sağlığını korumak için önemlidir.

 

YORUM YAP
YORUMLAR