Kadınlar sekste ne zaman daha istekli olur?

Evli bir kadın veya bekar bir genç kız olması fark etmeksizin, bir bayanın canı neden bazı zamanlarda daha çok seks yapmak ister?

Kadın cinsel isteğinin artmasının temel nedeni hormonsal değişimler yaşamasıdır.

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Özellikle östrojen ve progesteron başta olmak üzere kadın cinselliğini etkileyen hormonların salgılama sıklığı ve miktarının değişmesi kadın seks yaşamı üzerinde doğrudan etki yapar.

Yani;Kadınların hormon seviyelerinin değiştiği dönemler, cinsel açıdan daha arzulu ve ateşli olduğu dönemlerdir. Kadında hormon seviyelerinin belirgin şekilde değişti dönemleri sırasıyla  inceleyelim;

 

Kadın libidosunun yükseldiği dönemler 

1-Yumurtlama dönemi (ovulasyon )

Kadının yumurtlama döneminde azgın olmasından daha doğal ne olabilir ki? Döllenmek ve nihayetinde üremek güdüleriyle yumurtlayan bir dişi ,yumurtalarını dölleyecek erkek ister. Bu erkek kocası veya sevgilisidir elbette!

Yumurtlama döneminde östrojen seviyesi, adetin başlangıcından beri ulaşabileceği en yüksek seviyeye gelir.Aynı şekilde salgılanan proesteron miktarı da değişir.

2- Adet dönemi

Regl (adet) döneminde cinsel açıdan daha arzulu olmak kadınların genelinde rastlanan bir durumdur.

Bu durumun olası nedenini bilimsel olarak açıklamak biraz zor. Çünkü üreme hormonlarının salgılanması bu dönemde oldukça azalır. Ama bir an önce yumurtlamak isteği,  adet döneminde artan libido ile bağlantılı olabilir.

 

3- Hamileliğin ikinci trimesteri (ikinci üç aylık dönemi)

Aslında hamilelik döneminin başlangıcından itibaren östrojen ve progesteron seviyelerinde önemli bir yükselme olur ancak hamilelik psikolojisi, mide bulantısı ve kramplar 1. Tremster’da hamile kadının seks düşünmesine pek fırsat vermez.

2.Trimesterda (14- 26. Haftaları kapsayan dönem )hamileliğe alışan kadın cinsel açıdan arzuludur ve daha kolay tahrik olur.

Hamilelikte seks isteği artan bir kadınsanız veya hamile karısının şehvetine anlam veremeyen bir erkekseniz,panik yapmayın her şey yolunda...

 

4- Menopoz başlangıcı

Menopoza girilmeye yakın dönemlerde veya menopoz döneminin başlangıcında kadın libidosu deyim yerinde ise ‘’ tavan yapar!’’ 

Menopoz döneminde artan cinsel arzuların nedeni henüz bilimsel olarak açıklanamamıştır. Yapılan bilimsel çalışmalara gönüllü olarak katılan pek çok menopoz başlangıcındaki kadının dile getirdiği bir durumdur.

Kadın libidosunun arttığı 4 temel dönemi bu şekilde açıkladıktan sonra, bu dönemlerde seks isteyen kadında ne gibi değişimler olduğunu açıklayalım;

 

Bir kadının seks istediği nasıl anlaşılır?

Tahrik olan ve seks isteyen kadın sıcaktır,dokunduğunuz her yeri ateş gibi yanar. Özellikle yanakları kızarır, dili ve dudakları ateş topu olur.

Sevişmek isteyen bir kadının göğüsleri büyür. Göğüs uçları irileşir ve hafif rengi değişir.

Azmış bir kadının canı sürekli tatlı ister. Özellikle çikolata, seks isteyen kadının en çok yemek istediği şeydir.

Sevişmek isteyen kadının gözbebekleri hafif büyür, gözbebeği hareketleri yavaşlar. Erkeğe bakışları tüm dişiliğini teşhir edecek  kadar davetkardır.

 

YORUM YAP
YORUMLAR