İdeal seks kaç dakika sürmeli? İşte yanıtı

İdeal seks için zaman kavramı önemlidir. Peki bu zaman ne kadar olmalı?

Böylesine göreceli bir konuda normal seks süresini nasıl belirleyeceğiz? 

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Önce sevişme süresinin ilginç tarihsel gelişimi açıklayalım, ardından bu soruyu cevaplayalım;

Örneğin, 1940’lı yıllarda erkekler arasında yapılan bilimsel bir ankette, ‘’Eşinizle sevişmeniz kaç dakika sürüyor?’’ sorusuna katılımcıların verdiği cevap ‘’ortalama 2 dakika’’ olmuştur. Oysa yukarıda da bahsettiğim gibi, günümüzde vajinada aktif olan penisin iki dakikada boşalması erken boşalma (prematür ejakülasyon) olarak tanımlanıyor ve tedavi öneriliyor.

1960’lı yıllarda artan özgürlükçü ve feminist akımlar, kadınların seks yaşamlarında da etkisini gösterdi. Kadınlar cinsel tatmin konusunda seslerini daha gür çıkarmaya başladılar. O yıllarda New Brunswick Üniversitesinin ‘’normal seks sizce kaç dakika sürmeli?’’ sorusuna kadınların verdiği cevap ‘’ 5 ile 10 dakika arası normal, 20 dakika üzeri tahammül edilemez.’’ Yanıtını vermişler .Tekrar altını çizmem gerekirse, bu sürelerin tümü ön sevişme ve fantaziler hariç, penisin vajinada aktif olduğu zaman dilimi.

 

2000’li yıllara geldiğimizde ise, evli çiftlerin veya sevgililerin seksten beklentilerinin değiştiğini görüyoruz. İnsanlar artık sadece boşalma ve  bedensel bir tatminin sekste doyumu temsil edemeyeceğini düşünüyorlar. Duygusal ve ruhsal rahatlama da sağlayan bir orgazmın ‘’kaliteli seks’’ kategorisinde yer alacağı çoğunluğun ortak görüşü...

2004 yılında sağlıklı seks hayatı olan çiftlerin katıldığı bilimsel bir çalışma da bu görüşü destekliyor. Her iki tarafında orgazma ulaştığı, cinsel sorunu olmayan çiftlerin dahil edildiği bu çalışmada, kadın ve erkeklere ayrı ayrı şu soru sorulmuş;’’Seks kaç dakika daha sürse sizin için mükemmel seks olurdu?’ Kadınlar bu soruya ‘’partnerim 7 dakika daha fazla boşalmadan devam etse iyi olurdu’’ derken, erkekler bu süreyi 11 dakika olarak tanımlamış.

 

Bu tarihsel seyir ve artan beklentilere göre net bir süre vermem gerekirse, ideal seks süresini şu şekilde tanımlayabiliriz;

Çiftin bedensel ve psikolojik olarak doyuma ulaşacağı ön sevişme süresi 15-20 dakika olmalıdır. Ön sevişmeden sonra girilen ilişkinin 7-10  dakika sürmesi normaldir(her iki taraf da orgazm oluyorsa).

Ancak konuya başlarken de belirttiğim gibi cinsel ilişki süresi çiftten çifte değişen bir kavramdır.

Yukarıda ideal olarak tanımladığımız süre yapılan bilimsel araştırmalar ve anketlerin sonucu ortaya çıkan ortalama değerlerdir.

YORUM YAP
YORUMLAR