Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök Arda Turan'ı yerden yere vurdu

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Kanal D'de yayınlanan 2. Sayfa programına konuk oldu. Özkök Ahmet Kural - Sıla olayından Arda Turan - Berkay kavgasına kadar çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

* O gece harika bir geceydi. Ahmet bize yemek yaptı. O çok güzel yemek yapar. 20 yıl boyunca oturduğum bütün masalarda ‘arkadaşlar aramızda gazeteci var’ diyerek bana laf sokuyorlardı. Gazeteci olduğumu unutup bir masaya oturdum.
* Yan yana gördüğümde çok sevindim. Kitap tanıtımındaki fotoğraflar çıkıca Ahmet ve Sıla’dan izin istedim. 
* Ahmet biraz sessizdi. İçki içmemeye özen gösterdi. Frenli gidiyordu. ‘abi ben kontrol etmeye çalışıyorum’ dedi.

* Sıla’yı çok severim. O duruşu olan bir kız. Bunu yaparak iyi yaptı. Kendisini de tehlikeye attı. Ama iyi yaptı.  Bana Ahmet Güneştekin telefon etti ‘duydun mu’ dedi, ben şok oldum. Ya çok iyi oynadılar, ya da ben aptalım insanları anlamıyorum. 

* Bir kadınla bir erkek arasındaki ilişkiye karışmamak lazım. Başka bir kimya. Ama kamuya yansıdığı zaman hepimizin söyleyecek lafı var. Çok şaşırdım ben.
*Sıla durup dururken böyle bir hadise çıkaracak kadın değil. Sahnesinden başka ortalıkta görünen bir kadın değil. Sıla bu noktaya geldiyse belli ki tatsız olaylar var. Belli ki bir olay var ortada. Sıla da bunu söylediği gibi… 

* Ahmet’in ifadesini okudum. O ifade de takıldığım şeyler var. 11 kere Sıla Hanım diyor. Sıla Hanım lafı o yaşta, o dünyada bir insanın kullanacağı laf değil. Ben ifade vermeye gitsem 11 yerde Tansu Hanım demem. Ya Tansu derim, ya Tansu Özkök derim.  Bu terminoloji kendisine daha muhafazakar bir erkek profili çizmek istiyor gibi geldi bana. 

* Zaten iki tane muhafazakar yazar Nagehan Alçı ile Ersoy Dede çıkıp 'bunun bahanesi olmaz' dediler.  Erkek olarak bununla yüzleşeceksin. Gerekçeler ne olursa oldun. 
İnsanın içinde şiddet eğilimi olabilir. Ben şuna inanıyorum şiddet eğilimi önlenebilir, eğitilebilir…

* Ben Ahmet Kural’a bu soruları sordum. Dün gece sabaha karşı bana cevaplarını göndermiş. Bu olayda benim ikna olup olmamamın hiç önemi yok.

"BİRLEŞTİĞİMİZ İKİ TANE KONU VAR"

* Geçenlerde GS – FB maçına gittim. Futbolun geldiği nokta berbat. Her konuda ikiye bölünen Türkiye’de iki tane konu var bizi birleştiriyor. Biri hayvana karşı şiddet, ikincisi kadına karşı şiddet…

* Beykoz belediyesi bir hayvan hastanesi açmış. 2 tane ambulans koymuş. Bu muhafazakar bir belediyenin dahi hayvan konusunda bu kadar hassasiyeti varsa. İki tane muhafazakar yazar bile çıkıp ‘Ahmet hatalısın’ diyorsa artık bizim ortak bir tavrımız var demek ki…

* Ahmet’ten istediğimiz bir şey var: Bu işle yüzleşip, yönetimini yapması. 

* Ahmet bu işi Arda’dan daha iyi götürüyor. Çıktı özür diledi.  Arda iyi götüremedi bu işi. Kabadayı kabadayı statta yürüyor gibi, sanki yapmak hakkıymış gibi davrandı. 

* Ahmet sevilen bir oyuncu ama bunu yapmak hakkı değil. 

* İnsan hatasından gerekli dersi alırsa ve ona uygun davranırsa insanlara ikinci bir yaşama şansı verilmeli diye düşünüyorum.

* Sıla içine kapalı bir kız. Keşke onunla da konuşsam. 

* Ahmet ile Arda arasında bir fark var. Ahmet karakterini iyi götürürse hayatının sonuna kadar bu işi götürecek. Arda’nın futbol hayatı 35 yaşında bitiyor. 
Tabancayı bele koyup hastaneye gitmek nedir? Kurtlar Vadisi mi, Çukur mu çekiyorsun. 

* O zaman Diriliş Ertuğrul’u oynayan da padişah gibi davransın. 

"SILA GÜREŞÇİ Mİ?"

* Bir erkekle bir kadının itişip kakışmasında sonucun ne olacağı bellidir. Sıla da pankreas güreşçisi değil neticede…

* Ahmet’in görüntüsüne bakınca ‘bu işten etkilenmiş’ diyorum. Ben böyle davranmazdım. 20 yıllık gazetecilik hayatımda çok vahim hatalar da var. Her seferinde hatamı kabul ederek çıktım bu işin içinden. 

* Sıla durup dururken polise gidip maraza çıkaracak bir kadın değil ya! Bu kız kendi görüşünün arkasında duran bir kız. 

* Her şeyin kabusa dönüştüğü, konsoloslukta adamların biçilip kesildiği bir ülkede hayatımı güzelleştiren tek şey magazin. Ben haber programı izlemem. 
Paparazzi olsaydım, Ahmet ile Sıla’nın olayını bir yerden çekebilmek isterdim.

* Bizim dönemimize göre işler daha kontrollü ve dikkatli gidiyor. 

* Ayşegül Nadir’i yakaladım sevgilisiyle. Adam az kaldı dövüyordu beni. Makineyi aldı elimden, hala da vermedi. İstiyorum makinemi! Buradan da söylüyorum. 

* Çok büyük bir olay yakalayıp da vermediğimiz olmadı. Ufak tefek şeyler oldu tabii. Gerçekten patlatacağın bir haber varsa tutamıyorsun.

"HİÇBİR ŞEY GARANTİ DEĞİL ERTUĞRUL"

* Bir sabah uyandım giyiniyorum, Tansu da yatakta kahve içiyor. Tansu bana baktı ‘Sen bizim aramızdaki kontratı bozdun’ dedi. ‘Neyi bozdum’ dedim. ‘Sen evlendiğimizde böyle göbekli miydin?, ‘nasıl olsa Tansu garantide’ dedin. Saldın ama ben sana bir şey söyleyeyim mi hiçbir şey garantide değil’ dedi. 
Booomm!! Sonra kahvesini içmeye devam etti. O günden beri kendime bakıyorum. İncecik, her gün sporunu yapan bir karım var.

* Yaş farkı bugün artık önemli değil. Daha yaşlı kadın, daha genç erkek ilişkisine karşı daha acımasız insanlar. 60 yaşında bir adamın 20’li yaşlarda bir sevgilisinin olması iyi bir şey değil. Olacak bir şey de değil. 

* İstediğin kadar kendine iyi bak. Bu yaşa gelmiş bir insanın 20 yaşındaki kadınla birlikte olması erkeğin üzerinde inanılmaz bir stres yaratır.

* Erkek darp ediyorsa bir yetersizlik ve kompleks vardır. İlişkilerde erkek olmak daha zordur. 

* Bu şiddet olayı epidemik bir hale geldi. 

* Ben Neco’yu ve Özdemir Erdoğan’ı eleştirdim. İkisi de gençlere karşı çok acımasız. ‘Bizim zamanımızda her şey daha iyiydi, şimdi kötü’ böyle bir şey yok. Sadece hava daha temizdi, deniz daha temizdi. Peynir eskiden daha güzel, ekmek daha güzel, müzik daha güzel… Dünyanın her yerinde efsane müzikler yapıyor insanlar. Bunlar yaşlılık belirtileri. Bu karşıtlık karakterini bozuyor işte. Hem bu kadar acımasızsın hem de genç kadınla evleniyorsun, evlenme o zaman!

* Benim hayatım insanlarla kavga ederek geçti ama kavga ettiğim bir ünlü olmadı.

"HÜLYA AVŞAR'I, NURGÜL YEŞİLÇAY'I BİR DE TANSU'YU BEĞENİRİM"

* Ben klasikçiyim. Ben Hülya Avşar’ı hep çok beğendim. Bir yazımda ‘O bütün Türkiye’nin milli ve resmi kumasıdır’ yazmıştım. Nurgül Yeşilçay’ı beğenirim. Bir de Tansu’yu… 50 yıldır tanışıyoruz 48 yıldır evliyiz...

Aleyna Tilki, geleceğin Ajda Pekkan’ı…

* Seyma Subaşı duruşuyla Türkiye’ye gerçekten karakterli bir insan olmanın ne olduğunu anlatan insan. Ahlaki değerlendirmeler falan geçin bunları. Bu evlilik şekli sadece Acun ile Şeyma’nın başına gelmedi.

"ARDA ZİRVEYE ÇIKTI AMA DURAMADI"

* Arda Turan: Futbolun zirvesine ulaşıp da zirvede duramamanın ne demek olduğunu Türkiye’ye gösteren insan.
* Seda Sayan: Ben Seda Sayan’ın ilk kez Ankara’da sahnede gördüm. Salonda bulunan herkesle flört eden bir hali vardır. Bu sanattır… Türkiye’de bu işi götüren bir insan.
* O Ses Türkiye: Beyaz da Seda da şovu bilen insanlar. Bence ikisi de henüz kendi performanslarına gelmedi. Hadise ve Murat Boz iyi götürüyor. O Ses Türkiye çok güzel, başarılı bir format.
* İrem Derici ‘Bir erkeği 10 günde kendime aşık ederim’ demiş… Aşık olacak erkeği bulursan edersin…

(En ilginç magazin haberlerini anında öğrenmek için instagram'daki @bilalozcannofficial ve @bilalozcancom hesaplarımızı da takip edebilirsiniz)

YORUM YAP
YORUMLAR