Highlighter Nasıl Kullanılır?

Güzellik ve estetiği tamamen farklı bir boyuta taşıyan makyaj ürünü: highlighter! Parıl parıl parlamanın ve aydınlık bir görünümün şifresi olan highlighter, doğru kullanılmadığında ise cildinizin olduğundan daha kötü görünmesine neden olabilir.

Highlighter Nedir?

Highlighter uygulamasının detaylarına geçmeden önce highlighter nedir sorusunu yanıtlayacağız. Zira hala birçok insan highlighter’ın ne olduğunu ve ne işe yaradığını bilmemekte. Dilimizde “aydınlatıcı” olarak yer bulan highlighter, cilde aydınlık ve parlak bir görünüm kazandıran aynı zamanda ciltte ön plana çıkarılmak istenen bölgelere uygulanan bir makyaj ürünüdür. Yüzün “T bölgesi” denilen kısmı aydınlatmak ve parlak bir görünüm kazanmak için kullanılan highlighter kişiye daha taze ve canlı bir görünüm kazandırır. Son zamanlarda hayli popüler olan kontürleme işleminde sıkça kullandığımız higlighter ve bronzer artık makyaj çantalarının vazgeçilmezi haline geldi.

Nasıl Kullanılır?

Highlighter doğru kullanıldığında güzellik görünüşünüzü tamamen olumlu yönde değiştirecek bir üründür. Peki parlak ve mükemmel bir görünüme ulaşmanızı sağlayan highlighter nasıl kullanılır? Eğer yüzünüze highlighter uygulayacaksanız, yüzünüzde highlighter uygulamanız gereken üç ana bölgeyi bilmeniz gerekir. Bu üç bölge; elmacık kemikleri – şakak bölgesi, kaşların bitme noktasının altı ve dudakların tam kenarıdır. Yani bronzer uygulanmayan yerlerdir de diyebiliriz.

Highlighter’ı yanaklarınıza uyguluyorsanız, elmacık kemiğinizin en üst noktasında şakak kısmınıza doğru olan bölgede karıştırarak uygulamanız gerekir. Highlighter’ı başka bir şekilde yorumlayabileceğiniz bölgeniz ise gözlerinizdir. Özellikle kaşın altında kalan kaş kemiğine highlight uygulamak oldukça yaygındır. Böylece kaşlarınız daha kalkık gözükebilir. Bunun yanı sıra göz pınarlarınıza da highlight uygulayabilirsiniz. Bu, gözlerinizin daha iri görünmesini sağlayacaktır.

Highlighter Nasıl Sürülür?

Bir başka highlight bölgesi olan dudaklarda ise farklı uygulamalar yapmak mümkündür. Bunlardan biri; dudaklarınıza ruj uygulamadan önce dudaklarınızın yay şeklindeki kenar bölgesine ve alt dudağa sürmek.

Böylece üstüne sürdüğünüz ruju daha parlak, dudaklarınızı daha dolgun bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Dudaklara highlight uygulamanın bir başka yorumu ise ruju sürdükten sonra küçük dokunuşlar yapmaktır. Bu dokunuşları üst dudağınızın eğimli kısmına ve dudağınızın orta kısımlarına yapabilirsiniz. Bu da dudaklarının daha dolgun ve ön planda olmasını sağlayacaktır.

Yüze uygulanan highlighter’ın kullanılabileceği son bölge ise burun.

Eğer burnunuz favori bölgelerinizdense burnunuzun alına doğru olan yukarı kısmına highlight uygulayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, highlighter’ı burnunuzun tümüne uygulamamanız. Zira aksi taktirde çok parlak ve yağlı bir görünüme sahip olabilirsiniz.

YORUM YAP
YORUMLAR