Gigi Hadid'den 'Filistin' açıklaması: Masumlar için dua ediyorum

Dünyaca ünlü model Gigi Hadid, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar hakkında konuştu.

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalarda 5'inci gününde Orta Doğu'da gerilim giderek artıyor. Filistin kökenli ABD'li model Gigi Hadid yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gigi Hadid, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Düşüncelerim, bu haksız trajediden etkilenen ve her gün bu çatışma nedeniyle çoğu çocuk olmak üzere masum canlar alan herkesle birlikte. Filistin mücadelesine ve işgal altındaki hayata karşı derin bir empatim ve kalp kırıklığım var.

Bu, her gün taşıdığım bir sorumluluk. Yahudi dostlarıma da daha önce de söylediğim gibi şunu açıkça söyleme sorumluluğu hissediyorum: Filistinliler için umutlarım ve hayallerim var ama bunların hiçbiri, tek bir Yahudi'nin bile zarar görmesini içermiyor."

"Masum insanların terörize edilmesi 'Özgür Filistin' hareketiyle bağdaşmaz ve ona hiçbir fayda sağlamaz" diyen Gigi Hadid, Filistinli veya İsrailli olsun hiçbir masum sivilin kurban olmayı hak etmediğini belirterek, onlarca yıldır devam eden acı verici misilleme döngüsünün 'Filistin yanlısı eşittir Yahudi karşıtlığı' şeklindeki yanlış fikrin sürdürülmesine yol açtığını belirtti.

YORUM YAP
YORUMLAR