Evlilikte masturbasyon yapmak normal mi?

Sağlıklı bir ilişkisi veya evlilik bağı olan çiftlerde mastürbasyon, cinsellik alanında sıkça tartışılan konulardan birisidir.

Mastürbasyonun Evlilik Veya İlişkideki Yeri

Bir yabancı derginin evlilik sitesinin yaptığı evlilik antekinin erkeklerin %85’i mastürbasyon yapıyor.

YOUTUBE KANALIMA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Bu oran kadınlarda %70. Yine aynı anketin sonuçlarına göre, mastürbasyon yaptığını eşine söyleyen erkeklerin oranı ise sadece %15.

Kocasının mastürbasyon yaptığını görmeyen,ama yaptığını düşünen kadınların oranı ise %76. Yani erkek söylemese dahi, eşi onun bir şekilde öz doyurum (mastürbasyon) yaptığının farkında. Kadınların büyük kısmı bundan bir rahatsızlık duymuyor.

Erkeklerde ise durum tam tersi... Karısının gizlice mastürbasyon yaptığını düşünmek veya bilmek erkeklerin büyük çoğunluğunda rahatsızlık yaratıyor. Deyim yerinde ise ‘’erkeklik egosunu incitiyor.’’ ‘’Eğer eşim mastürbasyon yapacak ise ben onu izlerken yapsın.’’ diyen hatırı sayılır oranda bir erkek popülasyonu mevcut.

Aşk veya Sevgi Bağı Olan Bir İlişkide Mastürbasyon Yapmak Doğru mu?

Konuya psikiyatristlerin ve evlilik terapistlerinin genel yaklaşımı olumlu.Yani,romantik bir evlilikte bile partnerler mastürbasyon yapabilir.

Hatta, Psychology Today isimli psikiyatri dergisinde yer alan bir klinik gözlem çalışmasına göre, kendini tatmin etmek, çiftlerin birbirlerine karşı cinsel ilgisini artırmaya yardım ediyor.

Ancak, yine aynı makalede çizilmiş bir de sınır var; Eğer yaptığınız mastürbasyon, partnerinizle cinsel hayatınızı olumsuz etkiliyorsa, ona olan cinsel isteğiniz azalıyorsa,burada bir sorun var demektir.

Yani,mastürbasyon cinsellikte önemli ama,partnere tercih edilecek seviyede öne geçmemeli.

Bir de, mastürbasyon eğer başka birini hayal ediyorsanız,bu da ilişkinizde cinsel anlamda bir soğuma olduğunun göstergesidir.Bu durumda eş veya sevgilinizle açık iletişim temelinde konuşup, seks hayatını renklendirecek çözümler bulmak faydalı olabilir.

Evli Bir İnsan İçin Mastürbasyonu Sağlıklı Yapma Önerilerim İse Şunlar;

  • Durumu partnerinizle paylaşın.Mastürbasyonun cinsel sağlık açısından önemini açıklayın.

  • Baskılamak veya suçlamak yerine, sağlıklı bir mastürbasyon için partnerinizi teşvik edin. Mümkünse seks fantezileri temelinde cinsel birleşme olmadan karşılıklı mastürbasyon yapın.

  • Mastürbasyon yapmak için,kadın ve erkeklere yönelik sex oyuncakları kullanın. Özellikle; vibratör, dildo, suni vajina ve diğer cinsel ürünler,daha ateşli mastürbasyon yaşamanıza olanak sağlayabilirler.

 

YORUM YAP
YORUMLAR