Ereksiyon olamama sebepleri nelerdir?

Sertleşme ve ereksiyon problemleri genel olarak ilerleyen yaşlarda görülür fakat çeşitli etkenlerden dolayı daha erken dönemlerde de görülmesi muhtemeldir.

Fiziksel ya da psikolojik, ne sebeple ortaya çıkmış olursa olsun erkeklerde yarattığı psikolojik travmalar nedeniyle çok mutlu ve huzurlu bir ilişkiyi bile içinden çıkılamaz bir duruma sürükleyebilir. Erkeklerin bu problemleriyle birlikte yaşadıkları özgüven eksikliğinin yarattığı kıskançlık kavgalarının yanı sıra konsantrasyon bozukluğu ve performans kayıplarından dolayı kendini kötü hisseden erkeğin suçlar ifadelerle kadına yüklenmesi ilişkinin gidişatının olumsuz yönde seyretmesine neden olur. Bu durumda kadın daha ılımlı ve aklı selim davranmalı, bu duruma bir hastalık edasıyla yaklaşarak doktorun uygun gördüğü tedavi aşamasında partnerine destek olmalıdır.

Ereksiyon ya da sertleşme sorunu için her zaman cerrahi müdahale gerekmez, doğru besinlerin tüketilmesi de kimi hastaların tedavisinde yeterli olur.

Sabah ereksiyonu, sabah uykudan ilk uyanıldığı zaman peniste oluşan sertleşme ve dikleşme halidir. Bu durum normal ve oldukça sağlıklı bir tepkidir. Sağlıklı bir erkek gece uykusunda 3 ile 5 kez arasında ereksiyon yaşayabilir ve bu ereksiyonun süresi yaklaşık 25 dakika kadar sürebilir.

Ereksiyon Olamama Nedir?

Ereksiyon olamama, sürekli olarak ya da bazı dönemlerde, cinsel ilişkiyi bitirinceye kadar penisteki sertleşmeyi sürdürememe durumudur. Erkeklerde ereksiyon olamama üç farklı şekilde görülür.

  • Yaşam boyu ereksiyon olamama: Tıbbi nedenler ile sürekli ilaç ya da madde kullanımı sonucu oluşur.
  • Sonradan oluşan ereksiyon olamama: Edimsel bir durum olup; kişi başta böyle bir sorun yaşamazken sonradan ereksiyon olamama sorunu ile karşılaşır. Psikolojik nedenler ya da tıbbi nedenler etkili olabilir.
  • Durumsal olarak ereksiyon olamama: Bir partnerle rahatlıkla ereksiyon olabilirken, bir başka partnerle ereksiyon olamama durumudur. Burada partnere olan duygular ya da beğeni etkili olur.

    Hazırlaması kolay, rahatlıkla sertleşmeye evde çözüm üretebileceğiniz birkaç macun önerisi şu şekilde;

    1. Ceviz-Fındık-Bal-Antep Fıstığı-Badem Karışımı Macun

    Bu karışım vücuda enerji vererek sertleşme sorununa iyi gelir. Ayrıca ceviz, badem ve fındık, E vitamini ile selenyum açısından zengindir. Bu iki madde spermlerin artmasına, hızlı hareket etmesine yardımcı olur. Özellikle 30 yaş altındaki erkeklerin sperm kalitesini de yükselttiği için gebelik sürecinin başlangıcında da kaliteli spermler üretilmesine destek olur.

  • Macun için kullanacağınız çerezleri biraz iri kalacak şekilde robotta çekin. Çerezler kesinlikle toz haline gelmemeli, sadece küçük parçalara ayrılmalı. Bu küçük parçaları bir kase içerisine alın ve macun kıvamına gelene kadar bal ekleyin ancak karışımın sıvılaşmasına izin vermeyin. Düzenli olarak günde 1-2 tatlı kaşığı tüketeceğiniz bu karışım ereksiyon sorununa çözüm olurken, sperm sayısının artmasına da yardımcı olacaktır.

    2. Kişniş Ballı Macun

    Kişniş genellikle tatlı ve kurabiyelerin süslemesinde kullanılan bitkidir. Kafeik, klorojenik ve fenolik asit bileşenleri ile demir, magnezyum ve manganez bakımından da zengindir. İnsülin salgılanmasını destekler, kan şekerini düşürür ve kan dolaşımını hızlandırır. Bu sayede cinsel isteğin artmasına yardımcı olur.

YORUM YAP
YORUMLAR