Can Yaman’ın partnerlerinde yüksek olmasını istediği ‘Libido'nun anlamı nedir?

Oyuncu Can Yaman, dizilerin başarılı olması için başrol oyuncularının ikisinin de libidosunun yüksek olmasını şart koştu. Peki ünlü bilim adamı Freud'un ortaya attığı 'Libido' nedir, yenilir mi, içilir mi?

Can Yaman, Demet Özdemir'le aynı dizide oynarken başarılı olmalarının nedeni olarak ikisinin de libidosunun yüksek olmasını gösterdi...

Can Yaman'ın Hürriyet gazetesine verdiği röportajında söylediği şu sözler bugün sosyal medyada çok tartışılıyor:

"Başrol çiftinin libidosunun yüksek olması lazım. 
Ben hep şunu söylüyorum, oyuncular ikiye ayrılıyor; Libidosu olanlar, libidosu olmayanlar... Cast da buna göre yapılmalı. 
Son yıllarda işi tutmayan jönlere bak; Hepsinin libidosu olmayan partnerleri vardı. Seyirciye “Bunlar gerçekten sevişiyor mu sevişmiyor mu” diye sordurtamazsan o iş tutmaz. 
Demet’le bizim çekimimiz tavandı, maksimum olduk."

Bilal Özcan: Can Yaman insanları kandırıyor mu açıklıyorum!​ TIKLAYIN

LİBİDO Latince'de Şehvet, Arzu demek!

Peki değerli okurlar nedir bu Libido?

"Sigmund Freud’un ortaya koyduğu 'libido' kavramı Latince'de şehvet, arzu, ihtiras; Türkçe’de yaşama gücünü veren enerji anlamındadır.

Libidosu düşük, cinsel isteği az, libidosu yüksek cinsel isteği fazla anlamına gelir. Araştırmalara göre kadınlar güçlü bir libido için sağlıklı bir vücut kadar güvenilir bir sosyal ortam ve güvenilir partner isterler.

Bunun dışında libidoyu etkileyerek libidonun düşük olmasına sebep olan pek çok etmen vardır. İşte libido düşüklüğünün nedenleri:"

Testesteronun düşük olması

Erkeklerde ve kadınlarda libidoyu yöneten hormon olan testesteronun azlığı libidonun düşmesine sebep olur.

Hastalıklar ve ilaçların yan etkileri

Yüksek tansiyon ilaçları, alerjilere karşı kullanılan antihistaminik ilaçlar, doğum kontrol hapları, fibromiyalji (kas-iskelet sistemi hastalığı), zayıflamak için kullanılan bazı ilaçlar ve antidepresanlar orgazmı zorlaştırarak yani erken boşalmaya sebep olarak ereksiyonu engeller. Kadınlarda vajinal kuruluk ile birlikte libido düşüşü olur.

Yeme bozuklukları

Yeme ile ilgili sorunlar vücudun görünüşünü, buna bağlı olarak psikolojiyi ve libidoyu etkiler.

Huzursuz bacak sendromu (RLS)

Huzursuz bacak sendromu, sinir sistemindeki rahatsızlıklara bağlı olarak bacaklarda ani sarsılmalar ve kontrol edilemeyen hareketlerin olmasıdır. Huzursuz bacak sendromu atakları sertleşme bozukluğuna, libido düşüklüğüne neden olur.

İnsan bünyesinde 'Libido' yeterli seviyede olmazsa birlikteliklerin yürümesi sekteye uğrar...

Monotonluk ve iletişimsizlik

İlişkilerde bazen heyecan azalabilir. Bunun nedeni bazen günlük koşturmacanın verdiği yorgunluk, bazen teknoloji ile fazla iç içe olunmasıdır. Bu durumda konuşmak sorunları çözmenin ilk adımıdır. İletişim kurarak birbirinizin ihtiyaçlarını anlamakta güçlük çekiyorsanız libidonuzun düşmesi oldukça muhtemeldir.

Aşırı alkol kullanımı

Çok fazla alkol tüketmek yorgun hissettirerek çiftleri karamsarlaştırabilir, motivasyonu düşürebilir ve güzel bir geceden alıkoyabilir.

Depresyon ve stres

Günümüzün en popüler psikiyatrik hastalığı depresyon mutluluk hormonları depamin ve serotoninin az salgılanmasına sebep olarak libidonun düşmesine yol açar. Stres artışı seks hormonlarının azalmasını sağlar.

 Can Yaman, üç yıl önce aynı dizide rol aldığı Seyen Soyder'in Libidosu'nun düşük olduğunu ima etti...

Libido düşüklüğü sorunu yaşıyorsanız bir endokrinoloji uzmanına danışarak hormon testleri yaptırarak doktorunuzun belirlediği tedaviyi uygulayın.

Bu tedavilerin yanında doğal yöntemlerden yararlanarak afrodizyak etkisi olan bal, incir, muz, avokado, bitter çikolata, acı kırmızı biber, enginar, kabak çekirdeği, fındık ve şarap tüketebilir, meditasyon yapabilir, dengeli beslenebilir ve partnerinizle iletişime geçerek sorunları çözmeye çalışabilirsiniz.

YORUM YAP
YORUMLAR