Bilal Özcan bildiriyor: Bodrum'da ciğerlerimiz yanıyor

Bodrum'un Gündoğan mahallesinde ansızın başlayan orman yangını çevredekileri korkuttu. Gündoğan'da bulunan Bilal Özcan yangını görüntüledi ve izlenimlerini yazıyor...

- Bilal Özcan bildiriyor - (Bodrum - Gündoğan)
(Fotoğraflar: B. Özcan)

Bodrum'da saat 14.30 civarı başlayan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
Bodrum'un en güzel beldesi Gündoğan'ın sırrtlarında başlayan yangın kısa sürede yayılırken, yangın uçak ve yangın helikopterleri kısa sürede yangına su taşıyarak müdahele etmeye başladı.

Taşıtıdkalı suyu, ormanın üzerine pike yaparak yangının ortasına boşaltan hava taşıtları yeniden en yakın deniz kıyısına uçup depolarını doldurarak yangına sorte yapmayı sürdürdüler...

Helikopter ve uçakların yangına su taşıması tam 4 saat boyunca aralıksız devam etti...

Haberi yayına hazırladığımız şu dakikalarda yangın kontrol altına alınacak gibi görünüyor. Bu arada orman ve itfaiye görevlileri yangın alanının çevresinde önlem alarak, alevlerin yakındaki yerleşim birimlerine doğru sıçramamasını sağlamaya çalışıyorlar.

Yangın akşam saatlerinde, helikopter ve yangın uçaklarının çabasıyla tamamen kontrol altına alınnarak söndürüldü ve suoğutma çalışmasına geçildi.

Bodrum'un Gündoğan mahallesinde başlayan orman yangınına, yangın helikopter ve uçakları müdahale ediyor.

Helikopterler vızır vızır uçarken, orman yangınına bir kaç kilometre imesafede insanlar plajda denize girmeyi sürdürdü

(Haberdeki helikopterin plaj üzerinde uçtuğu iki fotoğrafı çekip gönderen www.bilalozcan.com okurlarına teşekkür ederiz)

YORUM YAP
YORUMLAR