Bella Hadid'i şoke eden tepki: Suudi Arabistan bayrağını tekmeliyor

Bella Hadid, hafta sonu JFK Havayolu'nda seyahat öncesi çektiği bir fotoğrafı Instagram Story'de paylaştı. Karede ilk etapta ayak dışında bir şey yokmuş gibi görünse de Suudi Arabistan halkı öyle bir detayı farketti ki,

Bella Hadid, geçtiğimiz gün JFK Havaalanın’da çektiği bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. ‘Anotha one – Bir tane daha’ yazılı paylaşımda, Hadid uçakların üzerine ayağını uzatmış halde görünüyor. Pek çok kişi ‘Botlarını gösteriyor’ diye algılasa da Suudi Arabistanlılar, BAE Havayolları ve Orta Doğu halkı bu kareyi farklı yorumladı…

Hadid’in ayağının uçağın kuyruğundaki bayrağın üzerine geldiğini fark eden bazı takipçileri ‘Suudi Arabistan bayrağını tekmeliyor’ gibi yorumlar özellikle Twitter’da çoğalmaya başladı ve Bella Hadid’e karşı bir linç kampanyası başlatıldı. Öyle ki ‘Irkçı Hadid’ diye bir hashtag açılmasının yanı sıra, şimdiye kadar çalıştığı pek çok moda devine de Hadid ile bir daha iş yapmaması, modeli boykot etmeleri için uyarılarda dahi bulunulmuş… Çünkü yaptığı hareket, Arabistan halkına ve bayrağına büyük saygısızlıkmış.

Bella Hadid ise üzerine çok fazla gelinince bir açıklama yaptı ve ‘Arka plandaki uçakları farketmedim. Gerçek bu. Asla saygısızlık yapmak istemedim’ diyerek özür diledi. Ne var ki bu özür dikkate dahi alınmadı. Öyle ki bu paylaşımın tamamen siyasi olduğunu düşünenler de vardı.

Bilmeyenler için hatırlatalım. Bella Hadid’in babası Mohamed Hadid Filistinli ve Müslüman. Hatta, Bella ve Gigi Hadid, babaları Mohamed ile birlikte Razamanda 4 binden fazla kişiye iftar vermişti. Dolayısıyla Hadid’in böyle bir şekilde suçlanması, 22 yaşındaki genç modeli derinden sarsmış.

İki gündür gerek Twitter gerek Instagram hesabından sürekli açıklama yapan Hadid “Müslümanlara ve Orta Doğu’ya her zaman çok fazla saygı duymakla kalmayıp, özellikle büyük Orta Doğu ile ilgili olaylarda da hassasiyetimi dile getiriyorum. Asla ve hiçbir zaman bu ülkeler hakkında konuşacak biri olmayacağım… Aksine, babamdan öğrendiğim gibi sadece sevgiyi ve gerçek güzelliğini yaymak için çalışacağım. Sizi hayal kırıklığına uğratmak beni en çok yaralayan şey oldu” dedi.

Bella Hadid ve babası Mohamed Hadid

Fakat Bella Hadid ne yapsa da kendini affettiremedi. Bugün yine bir açıklama yaptı ve paylaştığı fotoğrafın bir hata olduğunu, kimseyi rahatsız etmeye çalışmadığını ve herkesten bir kez daha özür dilediğini yazdı.

(Sözcü Gazetesi)

YORUM YAP
YORUMLAR