AYDIN DOĞAN VAKFI'NDAN 'KADIN' KONULU ULUSLARARASI KARİKATÜR SERGİSİ

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NE KISA BİR SÜRE KALA KADININ TOPLUMDAKİ YERİNE, ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN SON DERECE ÖZENLE HAZIRLANMIŞ BİR SERGİ DÜZENLENDİ...

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ÖNCESİNDE ANLAMLI SERGİ!

 

Haber: Necati MUMAY

 

Kadınların toplumda güçlü bir yer edinebilmesi ve cinsiyet eşitsizliğinin son bulması için çalışmalar yürüten Aydın Doğan Vakfı, kendilerine ait Uluslararası “Karikatür Yarışması Arşivi'nden hazırlanan  ‘Kadın’ konulu bir seçkiyle konuya dikkat çekiyor.

 

Kadının toplumsal yaşamdaki yerine bir kez de karikatüristlerin gözünden dikkat çekmeyi amaçlayan sergi Karaköy’deki Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açıldı. Serginin açılış kokteyline sanatçılar ve sanatseverler katıldı. 

 

CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİNE VURGU

 

Sergi nedeniyle Aydın Doğan Vakfı’nca yapılan sunumda, ‘Kadının; ailesinde, sosyal yaşamda, eğitimde, işgücünde ve siyasette karşılaştığı güncel sorunların ortadan kaldırılarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve özellikle genç kadınların güçlenmesi için, eğitimden işgücüne kadar geniş bir alanda çalışmalar yürütüdüğü’ vurgulandı. 

 

7 BİN 800 SANATÇI ARASINDAN SEÇKİ

 

Yarışmaya ilk düzenlendiği yıldan bugüne kadar 137 ülkeden katılan 7 bin 800 sanatçının eserleri arasından seçilen ‘kadın’ konulu karikatürler, Schneidertempel Sanat Merkezi’nde düzenlenen sergiyle sanatseverlerin izlemine sunuldu.

 

Serginin 31 Mart tarihine kadar izlenime açık tutulacağı bildirildi…

 

Adres: Sanat Merkezi; Bankalar Cad. Felek Sokak No: 1 Karaköy/İstanbul (Telefon: 0212 249 01 50)

 

FOTOĞRAFLAR: Aydın Doğan Vakfı’nca düzenlenen ‘Kadın’ konulu Uluslararası Karikatür Sergisi, Karaköy’deki Schneidertempel Sanat Merkezinde açıldı…

YORUM YAP
YORUMLAR