Aloe Vera maskesinin sayısız faydaları

Aloe vera afrika kökenli bir bitkidir. Zambakgiller familyasından olmasına rağmen görüntüsü kaktüse benzer.

Ciltte oluşan yara ve yanık gibi deformasyonlarda oldukça etkilidir.

Anti-bakteriyel etkisiyle enfeksiyon tedavilerinde ve sindirim sistemi hastalıkları kapsamında yer alan kabızlık, hemoroit, mide ülseri, huzursuz bacak sendromuna karşı kullanılır.

Şişmiş cildi yatıştırır, iyileşme sürecini hızlandırır ve hasarlı dokuları yenileyici bir yapıya sahiptir.

Yaşlanmayı önleyici de bir etkisi bulunmaktadır. Bunu anlamak için aloe vera içindeki jeli cildinizde masaj yaparak yedirebilirsiniz.

Sadece kırışıklıklar için değil, derideki çatlaklar ve cilt hastalıkları için de idealdir.

Yüzdeki siyah noktalardan ve lekelerden kurtulmayı sağlar.

Sivilceleri tedavi edebilme özelliğine sahiptir.

Akne izlerini hafifletmekte oldukça başarılıdır.

Saçları besler, aşırı yağlanmaları önler, kepeği ortadan kaldırır.

Ciltten salgılanan toksinleri nötralize eder.

Saçların dökülmesini engelleyip, hızla uzamalarını sağlar.

Ciltteki koyu lekeleri azaltmaya faydası vardır.

Aloe vera içeren kozmetik ürünlerini kullanmaktansa aloe vera yaprakları içerisindeki jeli kullanmak daha sağlıklıdır.

Cildinizi temizlemeye yardımcı olur ve cildinizi nemlendir.

Aloe vera parlak bir cilt ve parlak saçlara kavuşmanızı sağlar.

Cilt yüzeyindeki damarları büzerek gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar.

Aloe vera jeli ve limon suyu saça kullanıldığında kepeği ortadan kaldırarak aşırı yağlanmayı önlemede ve saç kaybını önleyerek saçların hızla uzamasını sağlamada faydalıdır.

Öyleyse hemen aloe vera maskelerimize başlayalım. Aloe vera jelini yüzünüze ve saçınıza tek başına sürebileceğiniz gibi çeşitli malzemelerle birleştirerek maskenizi daha etkili hale getirebilirsiniz. Aloe vera bitkisini bulamazsanız kozmetik mağazalardan ya da eczanelerden hazır jel (aloe vera özsuyu) olarak da satın alabilirsiniz. Bitkisini bulduysanız aloe vera yapraklarını maskeyi hazırlamaya başlamadan önce yıkayın. Jeli ayırırken keskin bir bıçak kullanmayı tercih edin. Bıçakla jeli ayıramıyorsanız kaşıkla ayırmayı deneyebilirsiniz. Tüm maskeleri yüzünüze uygulamadan önce cildinizin küçük bir bölgesinde deneyip alerjiniz olup olmadığını kontrol edin. Son olarak tüm maskelerden sonra yüzünüzü nemlendirin güzeller.

Aloe Vera Maskesi – 1

2 adet aloe vera yaprağı

Yarım limon

Blender

Bir bıçak yardımıyla iki kalın aloe vera yaprağını kesin. Uzunlamasına olarak yaprakların üst tabakasını yarın. Böylece aloe vera jelini göreceksiniz. Aloe vera jelini dikkatle yapraklarından çıkarın ve bir kaseye koyun. Başka bir kaseye yarım limonun suyunu sıkın. Blenderin içine aloe vera jelini dökün. Ardından limon suyunu da ilave edin. Yaklaşık bir dakika boyunca bu karışımı iyice karıştırın. Bu maskeyi saçınıza uygulayacaksanız 20 dakika, yüzünüze uygulayacaksanız 15 dakika bekletin ve durulayın. Haftada 2 defa yapabilirsiniz. Ayrıca şunu belirtmek gerekir ki; sık sık limon suyu kullanmak saçınızın renginde açılmaya neden olabilir. Bu nedenle bazen limon yerine bal kullanabilirsiniz. Bal ve aloe vera jeli kombinasyonu da hem cildiniz, hem de saçınızı nemlendirmek için mükemmel bir çözüm olacaktır.

Aloe Vera Maskesi – 2

1 tatlı kaşığı aloe vera jeli

1 tatlı kaşığı bal

1 tatlı kaşığı deniz yosunu

Bütün malzemeler bir kapta toplanarak iyice karıştırın. Yüzünüze uygulayıp 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu maske sivilceleri hafifletmede ve düzenli kullanıldığında yok etmede başarılıdır. Haftada 3 kez uygulayabilirsiniz.

Aloe Vera Maskesi – 3

Blender

Yarım salatlık

2 yemek kaşığı aloe vera yaprağı

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı kil

Yarım limonun suyu

Yarım salatalığın kabuğunu soyup dilimledikten sonra blendera atın. Salatalığı çektikten sonra aloe vera jelini, bal, limon suyunu ve yoğurdu ekleyip tekrar karıştırın. Ardından kili ekleyip macun kıvamına gelinceye kadar tekrar karıştın. Maskeyi yüzünüzde kalın bir tabaka oluşturacak şekilde sürün ve 15 dakika bekletin. Daha sonra ılık suyla durulayın. Haftada 1 kez yapabilirsiniz. Bu kür, özellikle yağlı ciltler için beyazlatıcı yüz maskesi olarak bilinir. Salatalık cilt için çok faydalıdır. Cildi nemlendirir ve besler. Aynı zamanda sıkılaştırma özelliği de vardır. Cildinizin fazla yağdan arındırılmasını sağlar. Salatalığın pH’sı cilt pH’sı ile aynı olduğu için cildin pH seviyesini ayarlamaya yardımcı olur.

Aloe Vera Maskesi – 4

1 adet yumurtanın beyazı

Çeyrek su bardağı aloe vera jeli veya aloe vera özsuyu

Malzemeleri iyice karıştırın. Karışımı yüzünüze uygulayıp cildinizdeki sıkılaşmayı hissedene kadar maskenin kurumasını bekleyin. Ardından soğuk suyla durulayın. Haftada 1 kez yapabilirsiniz. Yumurta akının cilt sıkılaştırıcı özelliği cilt gözeneklerinin küçülmesini sağlar, cildinizi yağlardan ve kirlerden arındırır. Aloe veranın da özellikleriyle birleştiğinde bu maskenin etkisini siz düşün güzeller.

Aloe Vera Maskesi – 5

1 adet orta boy salatalık

5 adet taze nane ya da fesleğen yaprağı

Çeyrek su bardağı aloe jeli veya özsuyunu

1 adet yumurtanın beyazı

Blender

Salatalığın kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın. Salatalığı, naneyi ya da fesleğeni, aloe vera jelini ya da özsuyunu blenderdan geçirin. Yumurtanın beyazını ayrı bir kasede çırpın ve salatalık karışımının içine dökün. Temiz yüzünüze uygulayın ve 20 dakika bekleyin. Soğuk su ile yüzünüzü durulayın ve yumuşak bir havlu ile kurulayın.

YORUM YAP
YORUMLAR