Alişan, Belgin Tunçbilek düeti ‘Öldüren Sevda’ müzikseverlerden tam not aldı

Alişan ve Belgin Tunçbilek imzalı “öldüren sevda” kısa sürede YouTube’da 250.000 izlenmeyi geçti

İŞTE O ŞARKI: 


 

 

BELGİN TUNÇBİLEK KİMDİR?

10 Mayıs 1975’te Bursa’da doğdu. İlk öğrenimini Bursa’da bitirdi. Ailesinden ayrı kalamadığı için eğitimine devam edemedi. En büyük pişmanlığı da budur. Babası tam bir Karadeniz delikanlısı, annesi ise Roman’dır. Müzisyen bir aileden geliyordu ve bunu da katıldığı bir programda “Konservatuar bizim evimizdeydi.” sözleriyle belirtiyordu. Babası usta müzisyen Sabri Tunçbilek’tir. Kardeşi ise ünlü bağlama virtiözü İsmail Tunçbilek’tir. Ayrıca annesi de keman çalmaktadır. Kardeşi ile birlikte babasından müzik dersleri almaya başladılar.

Kardeşi bağlama dersleri alırken kendisi de keman dersleri aldı babasından. Hayranlıkla dinlediği keman virtiözleri arasında Sendur Güzelel, Sait Büyükçınar, İlyas Tetik ve Mustafa Sayan gibi isimler vardı. Keman dersleri aldığı dönem bir hayali vardı. İleride büyük bir keman virtiözü olmak ve her çalışmaya “Solo Keman Belgin Tunçbilek” yazdırmak. İçinde en büyük ukde olarak kalan keman virtiözlüğünü açıklarken “Halen bile keman çalan müzisyen arkadaşlarımı gördüğümde iç geçiririm.” diyor.
 

Hatta Büyük Usta Sendur Güzelel’in “Kemana devam etseydin bir İsmail Tunçbilek de sen olurdun.” demesi halen kulaklarında. Sesinin güzelliği çevresince bilinen Belgin Tunçbilek, çocuk sanatçı furyasının olduğu dönem 11 yaşında albüm teklifi aldı.


 

Müziği ve müzik piyasasını iyi bilen babası kızına yapılan bu teklifi reddetti. Kardeşi İstanbul Devlet Konservatuarı’nı kazanınca İstanbul’a yerleştiler. Kardeşi İbrahim Tatlıses ile 3 yıl çalıştı. Kendisi de o dönem Güllü ile çalışmaya başladı. Güllü ile çalıştığı dönem Ozan Video Film’den çıkan İskender Şencemal imzalı “Bir Garip Roman” albümünde yer alır. Usta müzisyenlerin yer aldığı bu albüm halen müzikseverler tarafından beğenilerek dinlenir.

Kendisi bir İbrahim Tatlıses hayranı olarak İbo Show’lara gidiyordu. Murat Sakaryalı’nın kendisine yaptığı albümde sesini beğenen İbrahim Tatlıses bu şarkıyı alır ve “Aşık Oldum” dizisinde bir sahnede Belgin Tunçbilek’in sesinden yayınlar. Bu dizi ve şarkı Belgin Tunçbilek’in İbrahim Tatlıses ile çalışmasına vesile olur. İbrahim Tatlıses ile çalıştığı dönem Usta Sanatçı Mustafa Keser’e de vokallik yapıyordu ve vokallerin solo okumasının söz konusu dahi olmadığı bir dönemde Mustafa Keser’in sesini beğenmesi sebebiyle Belgin Tunçbilek “Gecenin Matemi” adlı eseri solo olarak okudu.

Canlı ve solo olarak okuduğu ilk eser budur. Daha sonra iki sanatçının işlerinin aynı güne denk gelmesi nedeniyle Mustafa Keser’den ayrıldı. İbrahim Tatlıses ile çalıştığı dönemde okuduğu ilk solo ise “Merik” adlı türküdür. Sesinin rengi, nağmeleri ortaya çıkan Belgin Tunçbilek artık İbrahim Tatlıses’in yurtiçi ve yurtdışı konserlerinde, İbo Show’larda, Rumeli gibi özel konserlerde solo okumaya başlar.

 

Büyük yankı uyandıran solosu ise 2005 yılındaki İsrail Konseri’nde İbrahim Tatlıses ile yaptığı “Sevgilim” düetidir. Sololarına Özer Şenay’ın efsane şarkısı “Yanağı Gamze” de eklenince hayranları tarafından “Bayan Yanağı Gamze” lakabı takıldı kendisine. Tabii soloların devam etmesi ona “Neden albüm yapmıyorsun?” sorularını yöneltti. Albüm teklifleri gelmeye başladı. Bunları kabul etmedi. Çünkü en büyük hayallerinden biri albümünü İbrahim Tatlıses’in müzik firması İdobay’dan çıkartmaktı.

Albüm tekliflerine paralel olarak sahne teklifleri de gelmeye başladı. Birçok sahne teklifinden sonra bir iki yerde sahne aldı ve İbrahim Tatlıses ile sürekli çalışmasından dolayı sahneyi bıraktı. Bu teklifleri 2010 yılına kadar erteleyebildi ve 9 Ocak 2010’da İskender Şencemal ile birlikte “Mediterane” albümü için stüdyoya girdi. İbrahim Tatlıses’i ve onla çalıştığı dönemi şöyle anlatıyor:

“İbrahim Tatlıses ile çalışmak bir üniversitede okumak gibiydi. İbrahim Tatlıses o fakültenin dekanı gibiydi. Ondan eserlerin yorumu, sahne performansı haricinde hayata dair çok şey öğrendik. 15 sene, dile kolay! Koca 15 sene nasıl anlatılabilir ki? İbrahim Tatlıses çok merhametli, çok insancıl, insanlara yedirmeyi sever. Sigara içtiğime kızar, yemek yemememe takılırdı. İsmail’in ilk solistiydi ve İsmail’den dolayı da beni çok farklı görüyordu. İsmail ilk İbrahim Tatlıses albümlerinde çaldı ve ilk bağlamasını da İbrahim Tatlıses aldı. Halen bile albümlerinde İsmail çalar. Çünkü İsmail’de de yeri çok ayrıdır.” Belgin Tunçbilek o talihsiz olay yaşanana kadar İbrahim Tatlıses ile çalıştı ve “Mediterane” albümü çıktığında ne yazık ki İbrahim Tatlıses hastanede tedavi görüyordu.

Belgin Tunçbilek İbrahim Tatlıses’in yaşadığı talihsiz olaydan 4-5 ay sonra İbrahim Tatlıses’in izni ve bilgisi dahilinde Alişan ile çalışmaya başladı. Alişan ile de çalışmaktan çok mutlu ve mutluluğunu da şu şekilde dile getiriyor: “Alişan’la çalışmak da çok zevkli, çok keyifli. Alişan çok sıcak, çok doğal ve samimi bir insan. Aramızda bir abla-kardeş ilişkisi var. Alişan ile çalışırken 29 Kasım 2011’de albümüm çıktı. Alişan bana uğurlu geldi. O benim uğurumdur diyebilirim.” Belgin Tunçbilek Alişan ile çalışırken de solo okumaları devam etti.

“Mediterane” albümünden sonra tv programlarına çıkmaya başlayan Tunçbilek yine en büyük hayallerinden biri olan Kibariye’nin programına çıkmayı başarıyor ve o mutluluğu böyle anlatıyor: “Kiboş ile bağımız farklı. O bana hasta ben ona. Albümümün ilk programı da ona nasip oldu.”

Belgin Tunçbilek; Güllü, İbrahim Tatlıses, Mustafa Keser dışında birçok sanatçı ile de çalıştı. Muazzez Abacı, Seda Sayan… gibi. Seda Sayan’ı çok sevdiğin belirten Belgin Tunçbilek “Seda Sayan’ın iyilik ve yardımsever bir insan olduğuna birebir şahit oldum ve bu nedenle kendisini çok severim. Hatta bir dönem bana Sedacı derlerdi.” diyor.

Belgin Tunçbilek’in hobileri içersinde kitap okumak önemli bir yer tutuyor. Tam bir kitap kurdu denilebilir. Bulmaca çözmeye bayılır Müzisyen arkadaşları bunu bildiği için kendisine sık sık gazetelerden bulmaca getirirler. Araştırmacı bir kişiliğe sahip olduğu için araştırma ve incelemeyi, müzik dinlemeyi çok sever. “Kimleri dinlersiniz?” sorusuna ise “11-12 yaşlarında yaşıtlarının ilkokul şiirleri okuduğu bir dönemde ben İbrahim Tatlıses, Kibariye ve Müslüm Gürses dinlerdim.” diye cevap veriyor. Onlar için “En sevdiklerimdir, idollerimdir.” diyor. Koyu Fenerbahçeli olduğunu özellikle belirtiyor. Fobi olarak sadece yükseklik korkusu var. Özel yaşamında sakin, sabırlı ailesine düşkün bir insan. Hayatındaki en değerli varlık ailesidir.

Belgin Tunçbilek 2018 yılında ‘Artık Çok Geç’, 2019 yılında ise kardeşi İsmail Tunçbilek ile ‘Kaderimin Oyunu’ adlı şarkılara klip çeker. Bunun yanında YouTube kanalı için özel hazırladığı akustik kayıtlarıyla da adından sıkça söz ettirir ve hayranlarının beğenilerini toplar.

2022 tarihinde ise son olarak BELGİN TUNÇBİLEK&Alişan feat olarak Öldüren Sevda isimli şarkıyla sevenleriyle buluştu

YORUM YAP
YORUMLAR